Foto: Karolina Kuta

Iako su se u javnosti svjetla reflektora opet usmjerila na studentske domove nakon tučnjave u domu “Stjepan Radić”, gdje je morala intervenirati i policija, plavci su samo nekoliko dana ranije imali posla i u domu “Dr. Ante Starčević”, poznatoj Šari, gdje je nepoznata osoba upala studentici u sobu.

“Navečer sam učila dok je cimerica bila u učionici. Nisam zaključala sobu kako bi se ona mogla vratiti. U jednom trenutku čula sam kako se vrata otvaraju, no mislila sam da je ona. Pogledala sam i vidjela alkoholizirana čovjeka nasred sobe”, opisala je studentica čiji je identitet poznat redakciji. Dodala je da se “takvi likovi nerijetko šeću oko doma, a Šara je za to pogodna jer je najmanji dom i okružena je parkovima, dok zaštitari dom baš i ne obilaze često”.

“Čula sam kako se vrata otvaraju, no mislila sam da je cimerica. Pogledala sam i vidjela alkoholizirana čovjeka nasred sobe”, opisala je studentica

Nakon reakcije zaštitara i policije, otkriven je identitet napadača te je on priveden, javili su iz ureda sanacijskog upravitelja SC-a. Sanacijski upravitelj Mirko Bošnjak potvrdio je za Global da u domu vladaju pojačane mjere opreza, a uz zaposlena dva noćna zaštitara, uskoro bi trebalo poboljšati i rasvjetu u domu, za koju studenti tvrde da je nedostatna i pridonosi nesigurnosti.

Incident na Savi pak, prema Bošnjakovim riječima, kao epilog neće imati veće kontrole, eventualno u vrijeme događanja kao što su Radićevi dani, dok će prijestupnici iz ovog slučaja biti sankcionirani sukladno pravilniku doma, ako je riječ o studentima.

Naime, policija je na teren izašla u noći na 26. svibnja oko 2 sata, a prema riječima zaštitara došlo je do fizičkog sukoba, te je jednoj osobi pružena liječnička pomoć, dok je druga privedena.

Kao jednu od opcija Bošnjak je spomenuo i zabranu alkohola, no dodao je da će o tome odlučivati tek kad se utvrde svi detalji incidenta. Napomenuo je kako postoji mogućnost da u incidentu nisu uopće sudjelovali studenti nego neki delinkventi koji su došli u krug doma.

S druge strane, već idući dan je studentska zabava, prema riječima studenata, bila pod ‘paskom’ dodatnih zaštitara, a nije bila dopuštena ni staklena ambalaža pa su studenti pića prelijevali u plastičnu.

“Pretjerana tortura zbog nekoliko nasilnika, drugi studenti ne zaslužuju ispaštati zbog njih”, komentirao je jedan student.