Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Nakon napisa u Globalu o navodnom nepridržavanju epidemioloških mjera na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet prometnih znanosti ukazuje na netočnost i neistinitost takvih informacija te na obmanjujući učinak senzacionalističkih izjava studenata koje nisu provjerene.

Fakultet prometnih znanosti nikada ne bi dozvolio grubo kršenje pandemijskih mjera, niti sankcionirao studente koji bi na takvu nepravilnost ukazali već naprotiv, provele bi se mjere i radnje da se takvo što ne ponovi.

Prodekan za nastavu i studente Fakulteta prometnih znanosti, Ivan Grgurević, kao i predsjednik Studentskog zbora Fakulteta, Filip Buturić također uvjeravaju da su se sve propisane mjere poštivale. Prodekan Grgurević ističe da je bio osiguran razmak isto kao i dezinfekcijska sredstva, ali i da se studentima mjerila temperatura beskontaktnim toplomjerom prilikom dolaska na fakultet.

“Poduzeli smo sve mjere od samog početka, od trećeg mjeseca. I sigurnosni razmak od jednog i pol metra koji je propisala epidemiološka služba, mjerila se temperatura beskontaktnim toplomjerom na ulasku u sve naše objekte i provodilo se dezinficiranje ruku. To je ono što je nama bilo propisano”, ističe prodekan Grgurević, dok predsjednik Zbora FPZ-a potvrđuje prodekanove teze.

Predsjednik Zbora Buturić kaže da je po tom pitanju od samog početka online nastave naputak FPZ-a bio jasan.

“Rečeno je da će se neki ispiti održavati online, a neki fizički, sukladno odluci profesora. U pravilu je sve bilo po proceduri kriznog stožera”, tvrdi Buturić koji smatra da je fakultet čitavu situaciju vezanu za održavanje nastave u okolnostima pandemije odradio u okvirima u kojima je bilo definirano.

Fakultet prometnih znanosti