Foto: MIST

Ime: MiST, plesna i cosplay skupina

Dob: 15-24

Ljubav prema glazbi stvara dobra prijateljstva i plesne skupine! Ova grupica od samo sedam članova okuplja se tri puta na tjedan kako bi plesala na k-pop, vrstu glazbe koja je u nas sve više popularna.

“K-pop je južnokorejska popularna glazba koja se sastoji od raznih glazbenih žanrova – od popa, r’n’b-a do rapa i elektra”, objašnjavaju članovi MiST-a. Ono što ih privlači tom tipu glazbe upravo je engergičnost i priča koja stoji iza koreografije. No oni vole otići i korak dalje.

“Sviđa nam se što su koreografije dobro napravljene i često komplicirane te su nam samim time izazov”, kažu.

K-pop je južnokorejska popularna glazba koja se sastoji od raznih glazbenih žanrova – od popa, r’n’b-a do rapa i elektra

Kao grupa rade već gotovo tri godine, i iako su članovi dolazili i odlazili, grupa je preživjela.

“Okupili smo se zbog jednog nastupa na partyju čija je organizatorica bila naš član”, tvrde iz MiST-a. Na jednako spontani način smislili su i ime grupe – MiST. Bez obzira na studentske i ostale obveze, dogovorili su termine koji odgovaraju većini i vježbaju u svojoj dvorani. Ogledala su dobili prije nešto više od godine dana, ali su prije toga osvojili 1. mjesto na K-pop dance cover natjecanju u Hrvatskoj i prošli dalje u svjetsko finale.

O svojim uspjesima govore skromno, ali sudjelovali su na brojnim konvencijama u Hrvatskoj i Sloveniji, te prošle godine ponovno osvojili nagradu na K-pop dance cover natjecanju, no ovog puta za 3. mjesto. Upravo na ovim konvencijama može se primijetiti njihova druga ljubav – cosplay. Spojite kostimiranje u likove iz animea, dodajte tome malo dramatike i glume i sve to zalijte popularnim K-pop pjesmama i odličan provod je zajamčen. No natjecanja i nagrade im nisu na prvom mjestu nego upravo dobar provod i općenito – nastup.

“Za nas ne postoji ništa bolje od nastupanja”, objašnjavaju MiST-ovci. “U tome uživamo i nema ničeg ljepšeg od rađenja onog što voliš s prijateljima, a ako uz to uspijemo svojim nastupom razveseliti barem jednu osobu, onda znamo da se isplati”, kažu.

Od njih sedam, petero su studenti. Ova vedra skupina entuzijasta trenutačno nema u planu primati nove članove, ali žele da njihova priča bude primjer kako ništa nije nemoguće ako se nešto zaista voli i uz to se okruži dobrim prijateljima.