Foto: Dorian Višnjić/Global

Nakon prve objave o bojkotu plaćanja stanarine, Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu održao je 14. travnja online sastanak sa Studentskim centrom. Na sastanku je usvojeno četiri od pet zahtjeva Studentskog zbora, koji ne povlači odluku o bojkotu sve dok SC ne usvoji i zadnji zahtjev ili dok se ne pronađe alternativno rješenje, stoji u Facebook objavi Studentskog zbora.

Sanacijski upravitelj SC-a Mirko Bošnjak otvorio je sastanak i nastavio prema dnevnom redu po točkama zahtjeva Studentskog zbora. SC je prihvatio zahtjev za oslobođenje plaćanja svim studetima SD “Cvjetno naselje” te zahtjev za smanjenjem cijene stanarine za sve studente SD “Stjepan Radić”.

Prihvaćaju odgovornost za gubitak imovine i nastalu štetu na imovini koji su se dogodili prilikom procesa iseljenja i skladištenja imovine studenata te potpuno čišćenje i dezinfekcija soba prije useljenja studentskih domova.

Na četvrtu stavku, što je ukidanje naknade za prijavu za studentski dom u iznosu od 100 HRK, predstavnici SC zaključili su “da će u trenutku digitalizacije procesa prijave za studentski dom u potpunosti ukinuti plaćanje u iznosu od 100 HRK”. Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu nastavit će bojkot plaćanja stanarine sve dok SC ne odluči usvojiti i tu točku zahtjeva ili dok ne pronađe alternativno rješenje.