Napokon će biti manje filozofa koji rade stometarske redove u našoj menzi, tako je komentirao student Fakulteta strojarstva i brodogradnje Marino jučerašnje otvorenje novog studentskog restorana na Filozofskom fakultetu.

Nakon više od 50 godina, naime, studenti filozofije, kroatistike, antropologije i drugih studija na ovom fakultetu konačno mogu sjesti i pojesti topao obrok a da ne izlaze iz svoje zgrade. Nekoliko dana prije samog otvorenja, na društvenim je mrežama harao mali rat između “filozofa” i “FSB-ovaca”, a studenti FSB-a su se zarekli da će upravo oni biti prvi koji će stati u red za ručak u menzi svojih neprijatelja. A tako je i bilo, jer je već i prije samog otvorenja ispred vrata stajao red budućih strojara koji su prvi dobili svoj obrok.

Menza dnevno može poslužiti 2000 obroka

Menzu, koja dnevno može poslužiti 2000 obroka, svečano je otvorila ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, zajedno s dekanicom fakulteta Vesnom Vlahović-Štetić, sanacijskim upraviteljem Studentskog centra Mirkom Bošnjakom, te predstavnicom Studentskog zbora Filozofskog fakulteta Normom Trkovnik. Za uređenje studentskog restorana, Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdvojilo je dva milijuna kuna. Bošnjak je najavio da će Sveučilište dobiti i još dvije nove menze.

“Zadaća Studentskog centra je približiti uslugu studentske prehrane na svim većim fakultetima u Zagrebu, pa narednih mjeseci otvaramo novi restoran na Šumarskom fakultetu, a dogovaramo i prostor za novi restoran s Tekstilno-tehnolnoškim fakultetom”, kazao je.