Foto: Pexels

Na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, točnije u zgradi Kemijskog odsjeka, otvoren je Karijerni centar. Kako piše na službenim stranicama Sveučilišta u Zagrebu, Centar s radom kreće od nove akademske godine te nudi priliku studentima da ostvare stručnu praksu tijekom studija i da se povežu s potencijalnim budućim poslodavcima.

U Centru će se studenti moći informirati o tome kako napisati životopis i motivacijska pisma, a sve u sklopu projekta Europskoga socijalnog fonda Provedba i unapređenje stručne prakse na PMF-u ProSPer PMF.

“PMF je orijentiran prema svojim studentima i njihovom obrazovanju te im želi pružiti što bolji uvid u njihove potencijalne poslove, zanimanja i radna mjesta, a također želimo dobiti povratnu informaciju od poslodavaca o tome kako naši studiji osposobljavaju naše studente za buduće radne izazove”, kazala je dekanica na odlasku, prof. dr. sc. Aleksandra Čižmešija.

Poslovno savjetovanje nije jedino što novootvoreni Centar nudi jer će ga studenti moći posjećivati i u svrhu psihološkog savjetovanja, da bi se ostvario potencijal studenata.