Foto: Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu na sastanku je razgovarao o osnivanju Poliklinike za studente za koju smatraju da bi bila najjednostavnije i najefikasnije rješenje za problem neadekvatne primarne zdravstvene zaštite studenata Sveučilišta. Na Facebook stranici izvijestili su da je održan sastanak na temu “Osiguravanje primarne zdravstvene zaštite studenata Sveučilišta u Zagrebu”.

?[STUDENTSKA AMBULANTA]?Dragi naši, Danas je održan sastanak u prostorijama Sveučilišta u Zagrebu na temu "…

Objavljuje Studentski Zbor Sveučilišta U ZagrebuSrijeda, 14. listopada 2020.

Sastanku su prisustvovali prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom Ivana Čuković-Bagić, voditeljica Ureda za zaštitu zdravlja studenata Jesenka Jeličić, voditelj projekta Zdravo Sveučilište Krešimir Domazet, predsjednik Studentskog zbora Mihovil Mioković i predsjednik Studentskog zbora Medicinskog fakulteta Marin Boban.

Poliklinika za studente vodila bi brigu o primarnoj zdravstvenoj zaštiti studenata Sveučilišta u Zagrebu, gdje bi imali pristup liječnicima opće prakse, stomatolozima, specijalistima obiteljske medicine, ali i specijaliziranim uslugama poput ginekologa i psihološkog savjetovanja.

Studentski zbor planira i sastanak s Ministarstvom zdravstva na kojem će iznijeti svoje ideje.

“Budući da rezultati naše ankete provedene među studentima pokazuju da više od 80 posto studenata smatra da su izloženiji zarazi u vrijeme pandemije i da postoji veća opasnost od teških posljedica COVID-19 zbog neadekvatnog pristupa zdravstvenoj zaštiti, nadamo se da će u Ministarstvu zdravstva shvatiti važnost rješavanja ovog gorućeg problema u najkraćem mogućem roku”, ističe Domazet.

“Temeljni problem s kojim se suočavamo manjak je zainteresiranosti od strane nadležnih prema ovoj, doslovno životno važnoj temi”, dodaje. Iz Studentskog zbora poručuju da još istražuju načine financiranja infrastrukture te djelatnika poliklinike, ali kao najizgledniji izvor vide EU fondove.