Foto: Antonija Grbavac/Global

Na jučer održanom sastanku Studentskog zbora Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Uprave fakulteta, na kojem su sudjelovali svi prodekani, predstavljena su tri studentska zahtjeva, piše na Facebook stranici Studentskog zbora PFZG-a.

Nakon što je Pravni fakultet povećao cijenu ECTS boda sa 100 na 120 kuna te skratio rok uplate za sve studente koji plaćaju školarine, a dekan odbio suspenzivni veto, Studentski zbor PFZG-a je na sjednici prodekanima predstavio sve studentske zahtjeve, a to su:

1. Stavljanje odluke o cijeni školarine za izvanredne studente izvan snage i sazivanje izvanredne sjednice Fakultetskog vijeća na kojoj bi se ponovilo glasovanje
2. Produljenje krajnjeg roka za uplatu školarine za sve studente do 1. listopada 2020.
3. Omogućavanje upisa predmeta modula i izbornih predmeta pete godine svim studentima pod jednakim uvjetima, stoji u Facebook objavi Zbora.

Predsjedništvo Zbora i Uprava fakulteta nisu postigli dogovor jer dekan Igor Gliha nije bio prisutan na sastanku pa se čeka njegova odluka koja je najavljena za danas.

Iz Zbora poručuju da su, za svaki slučaj, prijavili prosvjed koji će se održati u srijedu u 16 sati ako Uprava u cijelosti ne prihvati zahtjeve Studentskog zbora.