Foto: Marija Edita Feldi/Global

Studentima i poslodavcima više se ne preporučuje dolaziti u Student servis zbog studentskih ugovora. Jednostavno ih se može podići online, što iz Student servisa i sugeriraju, a u zamjenu za njihovo osobno dostavljanje savjetuju slanje poštom ili e-mailom. Poslovanje SC-a je, kažu, prilagođeno novonastaloj situaciji.

“Studentski ugovor potpisan od sve tri strane (naručitelja, posrednika i izvoditelja) i pravilno ispunjen original Ugovora o obavljanju studentskih poslova možete vratiti poštom, e-mailom ili drugom dostavom”, stoji u obavijesti Student servisa.

“Također, u ovoj izvanrednoj situaciji moguće je, u skladu s člankom 11. Zakona o obavljanju studentskih poslova, ugovor zaključiti i za razdoblje dulje od mjesec dana odnosno do 45 dana”, kažu iz SC-a te naglašavaju da se studentima ni u jednom trenutku ne uskraćuju njihova prava na smještaj, prehranu i studentski rad.

Na stranicama Student servisa stoji obavijest o promjeni rada. Neodgodive poslove u Studentskom centru trenutno obavlja samo nužni broj djelatnika, a za nužne slučajeve otvoren je jedan šalter Student servisa od 7.30 do 14.30 sati.