Foto: Pixabay
Prof. psih. Ivana Mrgan

Je li dobar znak što su me zadržali na razgovoru dulje od predviđenog? Jesam li trebao istaknuti što mi se nije svidjelo na prošlom radnom mjestu? Jesam li prerano pitala za satnicu?

Ponekad se fini komunikacijski tango razgovora za posao pretvori u nezgrapan sentiš ili počne djelovati kao minsko polje dok istražujemo teren i pokušavamo uskladiti ponudu sa svojim potrebama i mogućnostima.

Zauzmite perspektivu da ste na dobitku svaki put kad odete na razgovor za posao, dobili taj posao ili ne jer brusite komunikacijske vještine i upoznajete tržište. Kako biste bili što uspješniji korisno je imati na umu nekoliko smjernica:

  • Budite upućeni u djelatnosti tvrtke, misiju, viziju, dugoročne planove, kao i opis radnog mjesta o kojem možete donekle zaključiti i iz teksta natječaja. Ovo će govoriti u prilog vašoj motiviranosti i proaktivnosti
  • Svakako se pokušajte dobro odmoriti i naspavati. Izbjegavajte kofein, tein i prekomjeran unos šećera neposredno prije intervjua, i bez njih ćete vjerojatno biti puni energije.
  • Ako imate tremu, može biti od koriti da dođete nešto ranije na mjesto razgovora kako bi osjetiti prostor i uhvatili atmosferu.
  • Svakako prođite svoju prijavu, vjerojatno će vam biti postavljena pitanja koja se odnose na informacije koje ste ondje naveli. Navedeno je korisno kao biste ostali dosljedni i osigurali da sadržaj i stil vaše samoprezentacije budu u skladu sa zahtjevima posla.
  • Razmislite što bi Vas mogli pitati i pripremite odgovarajuće odgovore kao i prezentaciju u trajanju do 2 minute. Imajte na umu kako je to često jedno od prvih pitanja. To ne znači da ćete uljepšavati informacije nego uskladiti stil samoprezentacije sa zahtjevima radnog mjesta i opisa posla.
  • Sjajan životopis, stručna praksa u renomiranim tvrtkama i/ili prestižna diploma su prednost, ali nisu i presudni. Pripremljenost, usmjereni i konkretni odgovori ostavljaju puno bolji dojam.
  • Kako biste što konkretnije prezentirali svoje vještine koristite STAR tehniku: S (situation) – ukratko opišite situaciju u kojoj ste već koristili traženu vještinu: T (task) – ukratko opišite što je pri tome bio vaš konkretan zadatak; A (action) – navedite koje ste aktivnosti poduzeli u smjeru rješavanja zadatka; R (results) – navedite pokazatelje, rezultate i dokaze koji ukazuju na uspješno rješenje zadatka.

Umjesto da uljepšavate stvarnost, radije priznajte svoje ‘prostore za napredovanje’, ali istaknite i konkretne primjere kako radite na njihovom unapređenju. Nedostatak samouvida je za većinu poslodavaca veći problem nego skromno radno iskustvo. Sretno na sljedećem razgovoru za posao!

RUBRIKA U SURADNJI S:

prof. psih. Ivana Mrgan,
kognitivno-bihevioralna terapeutkinja

Centar za osobni razvoj Apsiha

E-mail: ivana@apsiha.hr