Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Objavom privremenih rezultata natječaja za smještaj u zagrebačke studentske domove sredinom kolovoza, studenti su pohitali u grupe na društvenim mrežama kako bi pronašli svog idealnog cimera, ali su mnogi i negodovali zbog samog postupka natječaja. U moru papira “mistično” su nestajale određene potvrde i događali se propusti zbog kojih su neki morali ponovo slati sve potrebne dokumente kako bi ostvarili pravo na dom.

Svi koji nisu bili zadovoljni rezultatima, odnosno oni kojima je nedostajao određen broj bodova, mogli su poslati žalbu Povjerenstvu za prigovor Studentskog centra u Zagrebu u roku od osam dana od objave privremenih rezultata. Ponovo poslana dokumentacija trenutno se obrađuje pa su tako neki studenti još uvijek u neizvjesnosti hoće li i ove godine sretno završiti u domu.

Nepotpuna dokumentacija

Strpljivost i razumijevanje bile su najtraženije osobine koje su djelatnici Studentskog centra zahtijevali od studenata s obzirom da su se morali baviti papirologijom od otprilike 10.000 studenata koji su podnijeli prijavu, točnije njih 9589. Budući da postoji sveukupno 6935 kreveta u zagrebačkim studentskim domovima, oko 2600 studenata morat će potražiti smještaj negdje drugdje.

No izgleda kako studentima ipak nije bilo previše do strpljenja jer su sve vrste potvrda, obrazaca, privola morali ponovno kao i svake godine printati unatoč, tome što je uvedena obvezna tzv. ‘online prijava’ Studenti se pitaju zašto je potrebno dva puta popunjavati iste stvari, jednom prema ‘old school’, birokratskom načinu, a drugi put pak u skladu s tehnološkim napretkom.

Ana Mikić, studentica Fakulteta elektrotehnike i računarstva nije ostvarila pravo na dom iz razloga što joj je nedostajala jedna potvrda. Požalila se na to da ju osoba koja je preuzela njezine papire nije upozorila da joj nedostaje ta potvrda pa se pita koja je onda uopće svrha tih zaposlenika ako ne to da provjere jesu li svi potrebni dokumenti na mjestu.

“razočaravajuće bi bilo da posljednju godinu studiranja ne provedem u sobi u kojoj sam bio od početka faksa i sa starim cimerom, a sve to zbog tuđeg propusta”, rekao je student Ilija

“Smatram da je postupak natječaja za dom imao neke propuste što se tiče predaje dokumentacije. U mojoj situaciji, prilikom predaje potvrde o statusu oca branitelja, nije mi rečeno da dokument ne sadrži sve potrebno za natječaj. Nakon objave rezultata, roditelj je po potrebni dokument morao posebno ići u drugi grad, umjesto da se takve stvari rješavaju online”, rekla je Ana.

Objava rezultata pod šiframa

Za razliku od prethodnih godine, od ove godine svaki je student pojedinačno mogao vidjeti rezultat natječaja i to pod svojim matičnim brojem na osobnom web profilu, putem AAI elektroničkog identiteta. Do sada su to studenti mogli provjeriti na zajedničkoj listi s imenima i prezimenima kako to i nalaže Pravilnik MZO-a koji se ovaj puta nije primijenio zbog Opće uredbe o zaštiti podataka koja je stupila na snagu ove godine.

Sanacijski upravitelj SC-a Mirko Bošnjak kaže da je tako učinjeno jer je na snazi ostao Pravilnik od prošle akademske godine, koji ne prati aktualne promjene zakona koji je iznad njega. No kako se čini, Agencija za zaštitu osobnih podataka dala je odobrenje za objavom rang liste studenata s njihovim osobnim imenima i prezimenima jer se radi o raspolaganjima javnim sredstvima, ali i zbog transparentnosti natječajnog postupka.

“S obzirom da smo dobili odobrenje Agencije za zaštitu osobnih podataka, na informacijskom sustavu SC-a izvode se promjene kako bi se mogle objaviti rang liste s objavljenim imenima i prezimenima kandidata”, rekao je Bošnjak.

Kako bi se barem djelomično umanjila papirologija, SC je odlučio preuzeti podatke o visini ukupno ostvarenih prihoda za prošlu godinu iz evidencije Porezne uprave za studente i članove obitelji koji imaju prebivalište u Hrvatskoj. Ti podaci su se, inače, niz godina morali fizički printati. Također se podaci za brata ili sestru u redovitom osnovnom i srednjoškolskom obrazovanju preuzimaju putem e-Matice, no ne i za brata ili sestru u visokom obrazovanju.

Kako objašnjava Bošnjak, informacije o studentima sadržane su u ISVU i ISSP sustavu, međutim CARNet nije dao jamstvo SC-u da su ti podaci ispravno prikazani, što se odnosi npr. na statuse redovni-izvanredni student, prikaze studentskih prava, mirovanje godine itd. Zbog toga i dalje postoji potreba za fizičkim printanjem potvrde o školovanju brata i sestre na fakultetima.

Nikad dosta papira

Student Kineziološkog fakulteta Ilija Krčalić, izgubio je svoju staru sobu u studentskom domu “Stjepan Radić” jer mu prilikom obrade dokumentacije nije uračunata upravo potvrda da mu se brat školuje pa je zbog toga dobio kategoriju smještaja koju nije htio. Nakon, kako kaže, neiscrpnih telefonskih razgovora, u SC-u su uvidjeli svoju grešku ali je svejedno na kraju morao slati žalbu.

“Postupak je pun komplikacija. Svake godine ista priča, stotine razdvojenih cimera, milijun izgubljenih živaca u nastojanju da se naknadno nešto promijeni. Za mene bi bilo razočaravajuće da posljednju godinu svog studiranja ne provedem u svojoj sobi u kojoj sam bio od početka faksa i sa starim cimerom a sve to zbog tuđeg propusta”, rekao je Ilija.

Izgleda kako će se i dalje tražiti upisivanje OIB-a na deset različitih mjesta, obavljanje dva puta istog posla kao što će se događati ‘nepotpune dokumentacije’ sve dok SC ne odluči digitalizirati postupak u cijelosti, baci silnu papirologiju u koš i tako olakša i sebi i studentima.