Foto: Carnet

CARNET Loomen platforma je za učenje na daljinu, koja omogućuje otvaranje i pohađanje online tečajeva, komunikaciju, prezentaciju sadržaja, provjeru znanja, predaju i kontrolu zadaća te pregled sudjelovanja.

Na Loomen se, pogotovo sada za vrijeme nastave na daljinu, prijavljuje putem AAI@EduHR elektroničkog identiteta, koji posjeduju učenici i nastavnici osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj, kao i studenti. Prijavom u sustav omogućen je pristup sadržajima koji se nalaze iza naziva Moji tečajevi, a predavači imaju  mogućnost otvaranja novih tečajeva.

Slobodan pristup (uloga Gosta) imaju svi zainteresirani korisnici, a dozvoljen im je ulaz na sve otvorene tečajeve na Portalu Nikola Tesla te na tečajeve kojima su nastavnici omogućili pristup gostima.

  1. Idite na stranicu za prijavu – https://loomen.carnet.hr/auth/saml/login.php, trenutno je sustav opterećen te se s početne stranice mogu prijaviti isključivo korisnici @skole.hr identiteta), gdje se nudi mogućnost prijave putem AAI@EduHR elektroničkog identiteta ili prijava kao gost. Sustavu pristupate u svom pregledniku preko stolnog računala ili mobitela.

  1. Ako se prijavljujete putem svog privatnog e-maila kliknite na Prijava s lokalnim računom, otvara se prozor gdje trebate upisati svoje korisničko ime i lozinku, a dostupan će vam biti samo sadržaj koji je dozvoljen Gostima. Takav sadržaj je ograničen jer je CARNET Loomen prije svega namijenjen učenicima i studentima, ali također on nudi razne materijale za seminare i sl. Ne brinite jeste li zaboravili lozinku, sustav vam nudi mogućnost promjene lozinke putem e-maila.

  1. Klikom na @EduHr otvara se prozor gdje je potrebno upisati korisničku oznaku i lozinku koju možete dobiti kod administratora svoje škole ili fakulteta.

  1. Uspješno ste prijavljeni u sustav. Pred vama se nalazi stranica s popisom tečajeva i kolegije koje pohađate. Na stranici je prikazan popis tečajeva na koje imate pravo pristupa. Osobne podatke možete uređivati odabirom linka sa svojim korisničkim imenom u gornjem desnom uglu. Na istom linku možete vidjeti popis tečajeva na koje imate pravo pristupa.