Microsoft Teams je digitalna platforma Microsoft Office 365. Nasljednik je Microsoftovog Skypea i dio je Office 365 preplate, zajedno s još brojim drugim platformama, a njegov je cilj korisnicima omogućiti jednostavno komuniciranje putem video poziva ili poruka.

Može se instalirati na mobitelima ili računalima. Office 365 je programski paket namijenjen uredskoj obradi podataka koje je razvio Microsoft za operativne sustave Windows i Apple Mac.

OTVARANJE RAČUNA

Microsoft Teams omogućuje grupne razgovore od 10 do 10.000 članova. Ono što je važno kod ove platforme jest to da je jednostavan za pokretanje. Svi učenici i studenti sa svojim školskim ili fakultetskim e-mail adresama mogu besplatno preuzeti Microsoft Teams.

KAKO PRISTUPITI TEAMSU?

U internetski pretraživač upiše se Microsoft Teams koji odmah nudi mogućnost prijavi se. Prilikom pokretanja aplikacije dovoljno je unijeti školski/fakultetski mail i lozinku. Izrada računa je potpuno besplatna. Kada se ulogirate u Teams i možete besplatno koristiti chat ili video poziv.

KAKO KREIRATI VLASTITI MEETING?

Za kreiranje vlastite poveznice dovoljno je sudionike (koji imaju Teams račun) ubaciti u grupu te sve nadolazeće obavijesti vezane za sastanke dolaze izravno na njihove uređaje. Ikona za kreiranje grupe nalazi se u gornjem lijevom kutu pod nazivom novo čavrljanje.

U chatu se mogu razmjenjivati poruke sa svim sudionicima sastanka ili samo s jednim određenim sudionikom. Kada se chat pokrene u sve nadolazeće poruke prikazuju se u donjem lijevom kutu ekrana. Osim slanja poruka aplikacija omogućuje video poziv od 10 do 10.000 sudionika.

Kada se razgovor pokrene Teams nudi opcije za kameru i mikrofon, jasno prikazani simboli kamere i mikrofona nalaze se na donjem dijelu ekrana omogućavaju paljenje i gašenje kamere ili mikrofona ovisno o potrebi.

KAKO PODIJELITI EKRAN?

Aplikacija Teams omogućuje da svaki pojedinac po potrebi s grupom podijeli ekran, što znači postavi prezentaciju, sliku ili video materijal koji će cijela grupa moći vidjeti. To je moguće uz pomoć ikone share koja, kada se pokrene video poziv, nalazi na donjem dijelu ekrana pokraj ikona za kameru i mikrofon. Simbol opcije share je ekran sa strelicom okrenutom prema gore.