Besplatna aplikacija Zoom je tijekom koronakrize popularnija nego ikad prije, iako je Eric Yuan softver lansirao još 2013. godine. Više je razloga za to – jednostavno sučelje, uobičajen postupak prijave i mnoge mogućnosti su karakteristike privlačne korisnicima koji slušaju online predavanja ili rade od kuće. Zoom možete koristiti i na računalu i na mobitelu i tabletu. U nastavku vam donosimo vodič za brzu i jednostavnu instalaciju aplikacije i stvaranje korisničkog računa u oba slučaja.

POSTUPAK PUTEM RAČUNALA

  1. Ako Zoom želite koristiti preko računala, najlakše je da u internetsku tražilicu jednostavno upišete ‘ZOOM’  kliknete na poveznicu ‘DOWNLOAD’.

2. Na stranici koja se otvorila ponovno izaberite ‘Download’ nakon čega se u donjem lijevom kutu počinje preuzimati paket za instalaciju programa.

3. Slijedi instalacija koja ne bi trebala biti dulja od nekoliko minuta.

4. Nakon što je program instaliran, vrijeme je kreiranje novog korisničkog računa. Možete to učiniti klasičnim upisivanjem korisničkog imena, lozinke i aktiviranja računa preko e-maila ili se odlučiti za prijavu preko svog postojećeg Google ili Facebook računa. Ne zaboravite da će se u tom slučaju prilikom sastanka pojaviti vaša fotografija s tog računa što može biti ili praktično ili neugodno. Ovisno o fotografiji.

5. Još samo trebate potvrditi prijavu preko linka koji će stići na vašu e-mail adresu. Ako se odlučite na varijantu prijave preko postojećeg e-mail računa, to neće biti potrebno.

POSTUPAK PUTEM PAMETNOG TELEFONA ILI TABLETA

Ako Zoom želite koristiti preko mobitela ili tableta, najlakši način je instalirati ga preko trgovine aplikacija koju imate na uređaju (Google Play ili App Store).

  1. U tražilicu trgovine aplikacija upišite ‘ZOOM Cloud Meetings’.

2. Slijedi instalacija koja se ni po čemu ne razlikuje od instalacije drugih aplikacija.

3. Nakon završetka, otvorite aplikaciju Zoom.

4. Ako već imate korisnički račun, izaberite opciju ‘Sign In’ i upišite svoje korisničko ime i lozinku. Ako tek trebate stvoriti korisnički račun, izaberite ‘Sign Up’.

ili

5. Nakon što ste se prijavili otvorit će vam se osnovno sučelje.