Jednom kada svladate osnove Zooma, možda i sami poželite stvoriti sastanak za privatne razgovore. Kao i sve do sada, vrlo je jednostavno.

  1. Nakon što otvorite Zoom i prijavite se, kliknite na ‘NEW MEETING‘.

2. Otvorit će se novi prozor s vašim sastankom i prozor u kojem možete izabrati što ćete koristiti prilikom sastanka – sustav računala ili slušalice i mikrofon.

3. Proširite prozor sa sastankom preko cijelog ekrana kako biste imali bolju preglednost. Sada je vrijeme da pozovete ljude na svoj sastanak. Kliknite na ‘Participants‘ i s desne strane će vam se otvoriti bijeli dio s popisom svih sudionika sastanka. Kliknite na ‘INVITE‘ koji se nalazi na dnu bijelog polja.

4. Nakon toga otvara se prozor u kojem možete izabrati hoćete li pozivnicu poslati preko e-mail-a, poslati pozivnicu ili jednostavno kopirati URL. Možete izabrati i poslati Meeting ID i lozinku (ID se nalazi na vrhu tog prozora, a lozinka na dnu).

5. Druge sudionike možete pozvati i tako da im samo pošaljete ‘Meeting ID’ i lozinku. ID se nalazi na vrhu istog prozora, a lozinka na dnu.

6. Nakon što se članovi pridruže, njihova će imena biti napisana u popisu sudionika (u bijelom dijelu s desne strane gdje je za sada samo vaše ime). Sada im još samo trebate odobriti pristup klikom na ‘ADMIT‘.

Postupak na mobitelu

  1. Otvorite aplikaciju i izaberite ‘NEW MEETING

2. Zatim izaberite plavo polje ‘Start a Meeting‘.

3. Otvorit će vam se prikaz kao i na računalo, ali bez nekih dodatnih funkcija. Pritisnite ikonu ‘Participants‘.

4. Sada je otvoren popis svih sudionika razgovora. Kako bi vam se pridružili ostali, pritisnite ‘Invite

5. Ponudit će vam se popis aplikacija preko kojih možete poslati pozivnicu ostalim sudionicima razgovora.

6. Jednostavniji način pozivanja sudionika na vaš sastanak je da im pošaljete Meeting ID i lozinku koji se nalaze na vrhu prozora sastanka.