Foto: Patricija Turkalj/Global

Studoglasnik, pridošlica u online oglasnicima, posebno je osmišljen za stanare studentskih domova. Aplikaciju je razvio Ivan Kalmeta, student Multimedije na Sveučilištu Sjever u Varaždinu.

“Student sam i stanar studentskog doma već četiri godine i dobro sam upoznat sa zajednicom u domu. Grupe na Facebooku jedan su od najpopularnijih komunikacijskih kanala u studentskim domovima, u kojima su česte objave oglasa. S obzirom na veliki broj takvih objava, vidio sam da postoji prostor za aplikaciju poput ove”, rekao je Ivan.

Tko je upoznat s Njuškalom, sa Studoglasnikom neće imati problema. Za korištenje je potrebno napraviti korisnički račun, odabrati studentski dom, predati oglas ili pregledati ponudu te dogovoriti mjesto susreta i ostale detalje korištenjem funkcije chat, sve u jednoj aplikaciji. Aplikacija sadrži mnoštvo značajki za prodaju i pretraživanje oglasa te se redovito ažurira na temelju povratnih informacija studenata.

Studoglasnik zasad okuplja više od 1000 korisnika, čime je Ivan izrazito zadovoljan. Ističe da će “aplikacija uvijek biti besplatna i dostupna studentima za korištenje”. Ipak, razvoj i održavanje aplikacije zahtijeva velik proračun, zbog čega Ivan namjerava unovčiti aplikaciju otvaranjem prostora za oglašavanje poduzeća i povećanjem broja korisnika proširenjem aplikacije na studentske domove izvan Hrvatske.

Stanari studentskih domova, koji žele nešto prodati ili uštedjeti pri kupnji, Studoglasnik mogu besplatno preuzeti u App Store i Google Play prodavaonicama.