BIKI je podvodni dron koji izgleda i “ponaša se” poput ribe. “Pliva” u bazenu i moru uz pomoć svoje “repne peraje”. Prilično je primamljiv dron, sa svim modernim funkcijama poput 4K kamere, izbjegavanja prepreka, povratka na polazište, GPS-a itd. Može se spustiti na 60 metara dubine i plivati brzinom od 1,8 kilometara na sat. Velike dubine i plićake možete slikati i snimati 4K kamerom, objektivom širokim 150 stupnjeva i stabilizacijom slike, koje se spremaju na pohranu od 32GB.

Pri snimanju možete uključiti dvostruka svjetla na prednjoj strani snage 114 lumena, a snimati možete od 90 do 120 minuta. BIKI-jem upravljate vodootpornim daljinskim upravljačem ili mobilnom aplikacijom. Njime možete upravljati i unaprijed postavljenim putom kretanja, a BIKI će ga slijediti te pritom paziti na prepreke. Kada ste gotovi s vožnjom, BIKI se može vratiti na mjesto blizu vašeg mobitela putem GPS-a.

Taj podvodni drone neće smetati podvodnoj biosferi i pliva vrlo tiho, glasnoćom od 55 decibela. Ako želite hibrid ribe i dronea, BIKI je trenutačno na Kickstarteru, a na tržištu će stajati 1025 dolara (6783 kuna).