Foto: Pixabay

Prijavom na portal e-Građani studenti mogu dobiti elektronički zapis o statusu studenta, a osim potvrde za tekuću, izdavanje je moguće i za narednu akademsku godinu. Portal se redizajnirao u travnju ove godine, a na njemu su dostupne usluge poput predaje zahtjeva za prijavu prebivališta, boravišta, izdavanje vozačke dozvole ili putovnice, zbog čega više nema čekanja u dugim redovima. Aplikacija je također prilagođena mobilnim telefonima pa za prijavu u nju nije potrebno imati pristup osobnom računalu.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, Bernard Gršić, kaže da na portalu postoje brojne usluge za studente kao što su e-Razmjena studentskih ocjena, e-Zapis o statusu studenta i mogućnost prijave na diplomske studijske programe.

Studentica građevine na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, Sara Šimec Goldberger, pak smatra da za studente na portalu postoje i mnoga ograničenja. Prijavom u sustav putem AAI identiteta ne mogu se provjeriti sve potrebne informacije ni ispisati svi traženi dokumenti, jer je to način prijave s nižom razinom sigurnosti, naglašava Sara. Tako se, primjerice, digitalna potvrda o cijepljenju ne može preuzeti putem studentskog AAI identiteta.

Nadogradnje nisu gotove

Ipak, kaže, otkad se prijavila na portal život joj je postao lakši. Prije tri godine trebala je potvrdu o statusu studenta zbog upisa u teretanu, a s obzirom da je bilo ljeto referada nije radila.

“Potvrdu bih trebala čekati barem mjesec dana dok se referada ne vrati s godišnjeg odmora, zato sam malo istraživala i otkrila da potvrdu mogu dobiti preko sustava e-Građani”, navodi.

‘Prijavom u sustav putem AAI identiteta ne mogu se  ispisati svi traženi dokumenti, jer je to način prijave s nižom razinom sigurnosti’, kaže studentica Sara

Sustav koristi često, a osim za svoje potrebe pomaže obitelji u izdavanju dokumenata, a i popis stanovništva mogao se odraditi na ovaj način.

Putem sustava bi se trebale izdavati i druge potvrde, koje se trenutno mogu podići samo u referadi fakulteta, jer bi se tako smanjila nepotrebna čekanja, smatra studentica Agronomskog fakulteta Valentina Petek. Gršić pak ističe da travanjskim redizajnom portala posao nije dovršen, ali je započet novi pristup e-Građanima koji je primjereniji suvremenom dobu.

“Želimo nastaviti nadograđivati usluge, razvijati nove na moderniji način, povezivati sustave, projekte, baze i registre stvarajući još bolje i kvalitetnije elektroničke usluge za sve da bismo digitalnim putem omogućili državu kao uslugu građanima“, objašnjava Gršić.

Bez ‘obilaženja’ institucija

Najčešće korištene usluge na portalu su e-dnevnik, e-usluge Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, elektronički zapis o radnom statusu, elektroničke usluge zdravstva kroz Portal zdravlja i e-zapisi o statusu studenta.

“U sljedećem razdoblju očekujemo da će zaživjeti mobilna verzija sustava, m-Građani, kao i pristup visokom razinom sigurnosti putem mobilnih uređaja”, ističe Gršić.

Studentica Filozofskog fakulteta, Klara Kurpes, smatra da je prednost ta što je sve na jednom mjestu i lako dostupno, a i kratko traje. Zadovoljna je sustavom, ali priznaje da je imala poteškoća prilikom same prijave.

“Izbacivalo me iz programa iako sam sve podatke točno upisala te sam tek nakon petog pokušaja uspjela ući u sustav”, objašnjava.

Sustav bi se mogao bolje prilagoditi i starijim osobama, jer je kompliciran za korištenje – potrebno je dosta “klikanja” da se pronađe željena opcija, naglašava Sara. S njom se slaže i Klara koja često preko e-Građana vadi roditeljima potvrde jer im se teško služiti sustavom.

Budućnost je digitalna

Gršić naglašava da je digitalizacija danas prisutna u svim sferama života pa predstavlja preduvjet za daljnji napredak gospodarstva i društva. Digitalna transformacija nije samo tehnologija, nego uključuje i promjenu u načinu razmišljanja da bi se prilagodili digitalnom napretku za što je potrebno educiranje zaposlenika i građana. Cilj im je povećati broj korisnika na 2,5 milijuna do 2024. godine, kao i digitalizirati javnu upravu.

“Razvojem novih usluga poput e-Upisa, kojom se omogućuje online upis djece i mladih u odgojne i obrazovne ustanove preko sustava e-Građani, razvija se digitalizacija cjelokupnog društva što dokazuje svakodnevni rast broja korisnika”, poručuje Gršić.

Studentice također smatraju da se što više građana treba uputiti u sustav, ali je za to potrebno upoznavanje i učenje.

Do 2024. plan je digitalizirati javnu upravu i povećati broj korisnika na 2,5 milijuna

“Tehnologija stalno napreduje, a sve se više teži online načinima rada jer se svakodnevica u vrijeme pandemije koronavirusa značajno promijenila, što je dokaz da digitalizacija može doprinijeti ubrzavanju svih postupaka koji se inače zbog brojne papirologije dugo čekaju”, navodi Sara. Klara napominje da se svakim danom prelazi na e-alternative i da digitalizacija omogućuje rasterećenje sustava i lakoću pristupa.

“Svjesna sam da postoje iznimke i netko ne posjeduje računalo ili pristup internetu, ali vjerujem da će se i takvi slučajevi s vremenom riješiti i da će digitalizirani sustav postati dostupan svima, a ne samo jednom dijelu stanovništva”, smatra studentica.