Foto: Mundus

Pametna društvena igra koja je zanimljiv spoj klasičnog i modernog, a predstavlja zabavniju alternativu tradicionalnom učenju predstavljena je na prošlom Reboot Infogameru. Društvena igra Mundus, koja je na početku nastala spontano za školsko natjecanje, sada iza sebe ima brojna priznanja i nagrade.

Filip Hercig, Matija Fućek, Fran Zekan i Luka Dumančić upoznali su se u srednjoj školi gdje su timskim radom uspjeli svoj koncept pretvoriti u pravu inovaciju.

Sve preko mobitela

“U početku smo svi radili sve, no kako su se u zadnje vrijeme stvari uozbiljile, svatko ima svoj dio posla i ima svoju ulogu. Fran radi na razvoju hardwarea, Luka radi na razvoju aplikacije, Matija dizajnira, a ja s Franom radim na razvoju hardwarea te business development”, objasnio je Filip Hercig, jedan od osnivača Mundusa.

Spojem pametnih telefona i društvene igre, igračima je cilj zauzeti polja drugih igrača točnim odgovorima na pitanja koje postavlja aplikacija na uređaju. Budući da se igra kontrolira mobitelom, prilagodljiva je što se tiče vremenskih i prostornih uvjeta. Na početku se odabire paket pitanja i način igre. Igrači sami odabiru teme pitanja (povijest, geografija…) kao i trajanje igre.

Spojem pametnih telefona i društvene igre, igračima je cilj zauzeti polja drugih igrača točnim odgovorima na pitanja koje postavlja aplikacija na uređaju

“Primjerice, igrači mogu izabrati paket pitanja iz povijesti te kao način igre odabrati ‘Brzu igru’ od 30 minuta. S obzirom da svime upravlja mobitel, na vrlo se jednostavan način može izmijeniti sadržaj igre”, dodatno je pojasnio Hercig.

Osim što može poboljšati subotnju večer s prijateljima, primjenjivo je u nastavi jer profesori imaju mogućnost na web sučelju postaviti vlastita pitanja koja kasnije mogu predstaviti svojim učenicima.

Najmlađi, kao i obično

“Na taj način će gradivo maskirati u društvenu igru te probuditi motivaciju kod učenika”, objasnio je Hercig. Igra prikuplja statističke podatke svakog igrača i na taj način profesori dobivaju konkretne informacije o napretku učenika.

Foto: Mundus

Filip, Matija, Fran i Luka sami su financirali projekt gdje su kroz tri godine zajednički uložili otprilike 10.000 kuna. Sav trud se polako isplaćuje pogotovo nakon velikog postignuća na Good Game Liftoffu, natjecanju za poduzetnike do 25 godina, gdje su osvojili nagradu od 100.000 kuna.

“Većinom su to bili ljudi koji su završili fakultet ili ga tek završavaju. Mi smo bili tim od troje srednjoškolaca te student FER-a, najmlađi kao i obično”, odgovorio je Hercig. Sljedeća tri mjeseca ekipa Mundusa će se baviti prilagođavanju igre proizvodnji na veće serije, a spremaju i Kickstarter kampanju kako bi se lakše probili na tržište i učinili igru dostupnijom.