Foto: Pixabay

Stručni tim nakladnika Školske knjige za učitelje je dizajnirao novu mobilnu aplikaciju ‘Asistent’ koja će im na brz i jednostavan način pomoći kod pripremanja nastavnih materijala i vođenja pedagoških dokumentacija, a za korištenje bit će spremna u rujnu, prenosi Hina. Aplikacija predstavlja originalno i cjelovito rješenje takvog tipa u Hrvatskoj, ali i u Europi te svijetu.

Izrada je trajala godinama, a u projektu sudjelovali su brojni edukacijski rehabilitatori, pedagozi, logopedi, psiholozi i učitelji. Urednici aplikacije iza sebe već imaju iskustva u digitalnim alatima takvog tipa. ‘Asistent’ će pružati pomoć za brojne administrativne poslove koji su učiteljima uzimali puno vremena, a sada će ga moći iskoristiti za traženje novih nastavnih materijala.

U aplikaciju će se unositi opći podaci o učeniku, a iz pripremljene baze birat će se nastavni predmet, područje i nastavna tema.

‘Asistent’ bi trebao uvelike pomoći učenicima s teškoćama u razvoju uz izradu individualiziranog kurikula za njih.

“S nekoliko klikova, učitelj odabere strategije podrške za svaki ishod, a sustav pripremi dokument za ispis”, poručuju osnivači.

Nakon što aplikacija zaživi na početku sljedeće školske godine, ona će se i dalje dorađivati prema želji i prijedlozima učitelja.