Foto: Pixabay

Korisnici će biti u mogućnosti napuniti pola kapaciteta baterije u samo pet minuta, a za 15 minuta napuniti ju i u cijelosti, najavila je američka tvrtka Qualcomm koja je predstavila novi sustav za punjenje mobilnih uređaja – Quick Charge 5.

To je prvi sustav u svijetu koji će podržavati punjače snage od 100w, a istodobno i štiti bateriju od pregrijavanja. Uz to, Quick Charge 5 bit će najbrža tehnologija punjenja za Android uređaje.

“Quick Charge 5, naše najbrže i najsvestranije rješenje za punjenje, omogućit će potrošačima da uživaju u svojim uređajima duže vremensko razdoblje, bez brige o vremenu potrebnom za ponovno punjenje”, rekao je menadžer Ev Roach iz Qualcomma.

Za razliku od prethodnih Quick Charge 4 i 4+ te Quick Charge 1, novi standard bit će 70 posto učinkovitiji i deset Celzijusovih stupnjeva hladniji, a imat će i deset puta jaču bateriju.

Brojni pametni telefoni s operativnim sustavom Android već koriste Quick Charge, a prvi modeli s najnovijom verzijom očekuju se u trećem kvartalu ove godine.