Foto: Tin Koren/ Global

Kako bi roditelji i školarci u cijeloj zemlji došli do važnih informacija o početku nove nastavne godine, morali su se, kao u dobra stara vremena, prošetati do škole. Naime, jedini način za doznavanje važnih informacija – kada će se, recimo, dijeliti udžbenici – bio je čitanje oglasne ploče na vratima škole jer je mreža CARNET, putem koje su to doznavali iz udobnosti doma – jednostavno prekinuta.

Panika neopravdana?

“To se dogodi kada svi ‘navale’, ne uvijek. Nije nam bilo svejedno, ali u takvim je okolnostima najpametnije samo biti strpljiv”, istaknula je Martina Vrdoljak, profesorica u zagrebačkoj srednjoj školi “Vladimir Prelog”, s kojom se ne bi složio Ivan Slović, roditelj srednjoškolke Nataše, koji, među ostalim, smatra i da je tri do čak četiri dana, koliko se na popravak čekalo, jednostavno – previše.

“Teško se danas funkcionira bez tehnologije i ne može mi nitko reći da bi njemu bilo svejedno što odjednom ne može sve važne informacije za školarce pročitati na internetu. Možda nas je tehnologija malo razmazila, ali uz nju je život praktičniji”, istaknuo je Ivan i dodao da sumnja kako bi se takvi problemi događali da se malo više ulaže u razvoj ove, za mnoge, vrlo važne školske i akademske mreže.

U nemogućnosti da dođemo do konkretnih odgovora putem CARNET-ova kontakta za medije, javili smo se njihovu helpdesku s nekoliko upita, među ostalim, i mogu li se takve situacije spriječiti, nekako na njih utjecati i može li se očekivati ponavljanje tih problema. Rečeno nam je da je sustav cijelo ljeto mirovao i nije se koristio pa da je zapravo sve ovo i logičan slijed događaja jer nije moguće utjecati na preopterećenje. Da je sprečavanje takvog problema izvan njihovih mogućnosti nije u skladu s činjenicom da je učenika, s obzirom na prijašnje godine kada se krah sustava nije događao, manje.

Višednevni problem

Nakon što su zbog tehničkih teškoća svim školama u Hrvatskoj pale web-stranice, pojavio se novi problem – učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima i ravnateljima škola prestale su funkcionirati službene e-adrese. Pad službenih internetskih stanica je, osim toga, prouzročio pojedinim školama problem zbog potrebe objave natječaja za zapošljavanje. Škole imaju obvezu javne natječaje objaviti Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, ali i na službenim internetskim stranicama škola – što, dakako, nisu mogli. A da pad sustava nije “opalio” tehnološku pljusku samo školama, osjetili su i neki fakulteti koji su netom prije početka nastave također imali svoje sate i sate bez CARNET-ove mreže.