Foto: Pixabay

Facebook je uveo još jednu promjenu u Messengeru koja se tiče ograničavanja mogućnosti prosljeđivanja poruka na maksimalno pet osoba ili grupa.

Kako su iz Facebooka objasnili, na ovo su se odlučili da bi zaštitili korisnike od širenja lažnih informacija i štetnih objava.

“Vjerujemo da je kontroliranje širenja dezinformacija ključno dok traje pandemija koronavirusa i kada se odvijaju važni izbori u SAD-u, Novom Zelandu i drugim zemljama. Želimo da Messenger bude sigurna i vjerodostojna platforma za povezivanje s prijateljima i obitelji”, rekao je voditelj privatnosti i sigurnosti za Facebook Messenger, Jay Sullivan.

Facebook je ovu promjenu uveo u nizu drugih promjena koje su najavili početkom godine, a koje se tiču zaštite integriteta izbora.

Prosljeđivanje poruka na maksimalno pet osoba ili grupa uvedeno je po uzoru na WhatsApp, gdje se ova opcija uspješno prakticira već neko vrijeme. Ako korisnik odabere pet osoba ili grupa kojima želi poslati poruku, Messenger će blokirati sve ostale neoznačene kontakte i upozoriti korisnika da je dosegao limit.