Foto: Pixabay

Američka računalna tvrtka Apple svake godine u rujnu tradicionalno predstavlja nove uređaje, a tako je bilo i ove godine na virtualnom događaju “Time Flies” na kojem su predstavljeni novi modeli Apple Watcha i iPada dok je prezentacija novog iPhonea 12 izostala, prenosi Guardian.

Nova generacija pametnih satova obuhvatit će Apple Watch Series 6 i Apple Watch SE koji označava povoljniju verziju Appleovog sata. 

Uređaj Apple Watch Series 6 imat će novi procesor i zaslon s ‘always on’ prikazom, a najnovija značajka je i senzor koji mjeri postotak kisika u krvi. Iz Applea su poručili da će u partnerstvu sa zdravstvenim kompanijama istražiti može li senzor pomoći u otkrivanju koronavirusa.

Apple Watch SE dijelit će specifikacije s Apple Watch Series 6 i Series 5, ali kao jeftinija verzija neće imati funkcije poput senzora za mjerenje zasićenja kisikom i mjerenja ECG-a. Osnovni iPad dobiva svoju osmu generaciju koja zadržava isti dizajn kao prethodni model, ali donosi dvostruko brži unutarnji čip A12 Bionic.

Novi iPad Air donosi pak novinu u obliku senzora za prepoznavanje. Naime, senzor za otisak prsta, Touch ID, postavljen je u gumb za uključivanje uređaja. Uz to, iPad Air ima veći ekran i procesor unaprijeđen sistemskim čipom A14 Bionic, a zbog redizajna nalikuje iPadu Pro.

Osim novih verzija satova i iPadova, predstavljene su i Apple Fitness usluga, koja je dostupna na iPhoneu, iPadu i Apple TV-u te Apple One pretplata koja spaja sve Appleove digitalne usluge, ali i novi operativni sustavi. 

Datum prezentacija novog iPhonea 12 još nije poznat, no prema prijašnjim informacijama izlazak se očekuje u listopadu.