Foto: Pixabay

Na europsko će tržište nova konzola PlayStation 5 stići 19. studenog, najavili su na Sony Interactive Entertainment stranici. Cijena modela s Ultra HD Blu-Ray čitačem trebala bi iznositi 499,99 eura, a digitalni model 399,99 eura. U određenim hrvatskim trgovinama već je počela pretprodaja konzola.

“Dijeli nas samo nekoliko mjeseci do lansiranja PS5 konzole koja će nuditi novu generaciju iskustava koja će nadići igračeva očekivanja kako igre izgledaju, zvuče i igraju”, kazao je Jim Ryan, predsjednik i izvršni direktor Sony Interactive Entertainmenta. Nadodaje da jedva čeka studeni, kada će obožavatelji moći iskusiti nevjerojatnu brzinu i igre koje oduzimaju dah na PlayStationu 5.

Uz cijenu konzola, objavljene su i one za novi DualSense kontroler i ostale dodatke. DualSense bežični kontroler tako će koštati 69,99 eura, Pulse 3D bežične slušalice 99,99 eura, HD kamera 59,99 eura, daljinski upravljač 29,99 eura i DualSense postolje za punjenje 29,99 eura.

PlayStation 5 prvo će biti dostupan 12. studenog na sedam najvažnijih tržišta, u Sjedinjenjim Američkim Državama, Japanu, Kanadi, Meksiku, Australiji, Novom Zelandu i Južnoj Koreji. Novi PlayStation po prvi put nudi Digital Edition verziju, što znači da je igre moguće instalirati jedino online putem, a one će se moći igrati i na 4K televizorima.