Foto: Pixabay

Styria: SCOOL Akademija devetu godinu započinje novu studentsku edukaciju koja kroz razne projekte s najboljim medijskim stručnjacima obučava studente za rad na medijskom tržištu. Zbog pandemije, edukacija se provodi online, a trajat će dva mjeseca, piše Večernji list.

“Puno toga je drukčije u odnosu na prethodna izdanja SCOOL Akademije, ali jedno je isto, a to je naša želja da studentima pružimo jedinstveno edukacijsko iskustvo, priliku za praktičan rad i upoznavanje svih područja rada u jednoj medijskoj kući”, ističe voditeljica projekta Ana-Marija Marjanović Busgith. U dva mjeseca, studenti će prolaziti kroz individualne i grupne radionice, a na samom završetku organizirat će se i timski rad kroz koji će polaznici imati priliku sudjelovati u aktualnom poslovnom projektu.

Akademija povezuje studente različitih usmjerenja koji će kroz praktičan rad imati priliku raditi u odjelima Styria Grupe. Ovogodišnja edukacija broji 12 studenata s osam fakulteta u koja se ubrajaju Ekonomski fakultet u Zagrebu, Fakultet organizacije i informatike, Edward Bernays, Fakultet političkih znanosti, Filozofski fakultet Zagreb, Sveučilište u Zadru, Međunarodno sveučilište Libertas te Algebra.

Program edukacije završit će dodjelom priznanja, a troje najboljih studenata će osvojiti i novčane stipendije same Akademije. Posebna nagrada ići će i onom timu koji će se prema zaslugama u poslovnom projektu pokazati najuspješnijim.

“Iskoristite priliku za odlično, praktično iskustvo jer učenje ne završava diplomom u ruci, tek kad krenete raditi shvatit ćete koliko je još potrebno učiti i hvatati korak s novim vremenima, tehnologijama, trendovima i slično. Ništa ne dolazi samo od sebe, jedino su upornost, rad i trud ključ uspjeha”, poručuje Ana-Marija Filipović, voditeljica Odjela ljudskih potencijala Styrije.