Foto: Unsplash

Globalni online trgovinski lanac Amazon najavio je otvaranje ureda u Hrvatskoj radi širenja poslovanja na usluge u oblaku, prenosi Hina. Amazon naime planira zaposliti 55.000 novih radnika širom svijeta na korporativnim i poslovima u robotici, istraživanju i inženjerstvu.

U Sjedinjenim Američkim Državama otvorit će oko 40.000 novih radnih mjesta, u Velikoj Britaniji 2500, a ostatak uglavnom u Indiji, Njemačkoj i Japanu, izvijestio je BBC u srijedu. U Hrvatskoj su formalno najavili otvaranje ureda u kojem će u prvoj fazi zaposliti 15 radnika na poslovima projektiranja i održavanja infrastrukture oblaka. Poslovanje u oblaku novo je područje na koje američki div u Hrvatskoj planira proširiti poslovanje, nakon što je u listopadu prošle godine Hrvatskoj pošti dodijelio posao lokalne i regionalne distribucije paketa.

Vijest o globalnom zapošljavanju prvi je put objavljena u intervjuu koji je izvršni direktor Andy Jassy dao Reutersu, a u kojem je rekao da Amazon treba nove zaposlenike da bi održao korak sa širenjem svoje maloprodaje, računalstva u oblaku i oglašavanja. Više pojedinosti očekuje se uoči planiranog globalnog sajma poslova u Amazonu koji počinje 15. rujna, navodi BBC.

Amazon je drugi najveći poslodavac u SAD-u, globalno zapošljava oko 275.000 zaposlenika na tehnološkim i korporativnim poslovima, a u posljednje vrijeme ubrzano širi svoje skladišno i distribucijsko poslovanje.