Foto: Pexels

Zagrebački Autobusni kolodvor odlučio je razviti mobilnu aplikaciju koja će svim korisnicima omogućiti bržu i jednostavniju rezervaciju putničkih karata, prenosi Večernji list. Aplikacija će zamijeniti čekanje na blagajni te svima s Apple i Android uređajima olakšati proceduru kupnje u samo nekoliko klikova.

Nova moderna aplikacija trebala bi biti aktivna u roku od četiri do šest mjeseci, ovisno o tvrtki koja će zadovoljavati uvjete milijun i pol kuna vrijednog natječaja. Pobjednik natječaja bit će ona tvrtka koja će zadovoljiti dva kriterija – cijenu izrade aplikacije i rok njezina izvršenja, prenosi Rep.hr.

“Bit će i informacija o mogućnosti presjedanja te korištenju različitih prijevoznika da bi putnici došli do željenog odredišta”, objašnjava Luka Grabušić, voditelj Holdingove podružnice Autobusni kolodvor te dodaje da će aplikacija, osim na hrvatskom jeziku, biti prevedena i na engleski, njemački i talijanski jezik.

Korisnici će moći kupiti karte za područja Europe i Sjeverne Amerike što uključuje do 7000 različitih postaja u 34 zemlje. Za pristup aplikaciji registracija neće biti obavezna, no vlastiti korisnički račun može povećati šanse za dobivanjem određenih pogodnosti poput naprednog pretraživanja karata ili sigurnosnog pohranjivanja kupljene karte unutar aplikacije. Osnovni podaci koji će se morati unijeti uključivat će broj bankovne kartice i odgovarajuću e-mail adresu na koju će dolaziti potvrda kupnje.

Na sličnoj investiciji od 2017. godine radi i ZET, međutim aplikacija još nije počela s radom.

“Putem aplikacije korisnici će moći kupiti pojedinačne karte, kao i mjesečne i godišnje kupone, a također će biti moguća registracija aktivne karte pri presjedanju u drugo vozilo”, ističe Domagoj Zeb, glasnogovornik ZET-a.