Foto: Kristina Uremović/Global

Kao i prethodne akademske godine, suradnja Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatskog željezničkog putničkog prijevoza urodit će plodom. Naime, studenti koji studiraju u bilo kojoj županiji u Hrvatskoj, a prebivalište im je unutar Splitsko-dalmatinske županije, opet će imati priliku putovati do odredišta i natrag potpuno besplatno i to neograničeni broj puta. Prijevoz studenata osiguran je u drugom razredu redovnih vlakova, a s pametnom karticom studenti će karte moći preuzimati na blagajnama HŽPP -a.

Ugovor o besplatnom prijevozu redovitih studenata s prebivalištem u Splitsko-dalmatinskoj županiji do mjesta studiranja u Hrvatskoj bit će potpisan ovaj tjedan. Početak korištenja besplatnog prijevoza željeznicom je od 14. listopada.

Za besplatan prijevoz potrebna je HŽPP pametna kartica

“Splitsko-dalmatinska županija je jedina županija u Hrvatskoj koja u potpunosti financira besplatni prijevoz studenata željeznicom, a broj putovanja nije ograničen”, istaknuo je Damir Carić, pomoćnik pročelnika Splitsko-dalmatinske županije.

Kako bi si osigurali besplatan prijevoz, studenti su dužni izraditi HŽPP pametnu karticu. Točnije, dokumentaciju koja uključuje potvrdu o prebivalištu, potvrdu o statusu redovitog studenta, ispunjen zahtjev za izradu kartice te 50 kuna za aktivaciju kartice, potrebno je donijeti na blagajnu HŽPP–a.

“Splitsko – dalmatinska županija je jedina županija u RH koja u potpunosti financira besplatni prijevoz studenata željeznicom, a broj putovanja nije ograničen”, istaknuo je Damir Carić, pomoćnik pročelnika Splitsko – dalmatinske županije.

Studenti koji već posjeduju pametnu karticu također trebaju popuniti zahtjev, ali im se profil dodjeljuje na postojeću pametnu karticu, stoji na web stranici Hrvatskog željezničkog putničkog prijevoza.