StoryEditor

BIM Prvo regionalno studentsko natjecanje za studente građevine

Odvijat će se u tri faze koje uključuju online kvalifikacijski BIM test, Allplan Faculty Hackathon i finalni Allplan Regional Hackathon
Autor:
Global.
21/04/2021 u 20:02 h
Organizirano prvo regionalno BIM studentsko natjecanje u Beogradu.<br />
Autor: Baldinistudio/PR<br />
Datum: 21.4.2021.
Organizirano prvo regionalno BIM studentsko natjecanje u Beogradu. Autor: Baldinistudio/PR Datum: 21.4.2021.BALDINISTUDIO/PR
Udruga BIM, skraćeno od Building Information Model/Modeling/Management, organizator je prvog velikog studentskog regionalnog natjecanja pod nazivom Allplan Student Competition. Cilj mu je okupljanje što većeg broja studenata građevinskih fakulteta koji će usavršavati korištenje digitalnih alata u fazama projektiranja ili modeliranja armature. Natjecanje se održava na Građevinskom fakultetu Univerzitet u Beogradu, a prijave traju do 25. travnja.

Promocija digitalizacije u građevinskoj industriji

Odvijat će se u tri faze koje uključuju online kvalifikacijski BIM test, Allplan Faculty Hackathon, odnosno trodnevna fakultetska natjecanja i finalni Allplan Regional Hackathon - trodnevno glavno regionalno natjecanje u Beogradu. Obzirom na pandemiju, natjecanje će se održati hibridno. Tako je prva faza natjecanja potpuno online, dok su druge dvije planirane uživo uz poštivanje epidemioloških mjera. Pravo sudjelovanja ima šest država među kojima se uz Hrvatsku ubrajaju i Bosna i Hercegovina, Srbija, Sjeverna Makedonija, Slovenija te Crna Gora, što predstavlja broj od 20 građevinskih fakulteta. "Kroz natjecanje, studenti će usavršavati svoje vještine korištenja digitalnih alata u fazi projektiranja, upoznat će se s važnostima dijeljenja informacija i definiranja procesa u najranijim fazama projekta te izoštriti komunikacijske vještine simuliranjem stvarnog građevinskog projekta", poručila je Monika Mlakić, BIM konzultantica Baldinistudia i organizatorica natjecanja. Uz zavidnu i naprednu tehnologiju Allplana, koji je trenutačno vodeći europski BIM softver, inženjeri automatiziraju svoje svakodnevne zadatke automatskim ispisima količina, asocijativnim presjecima, 3D modeliranjem i dodavanjem svih potrebnih informacija.

Korisno za razvitak karijere

"Sposobnost rada u BIM softverima povećava šanse za zaposlenje nakon fakulteta. Sve češće u oglasima za posao jedan od uvjeta je poznavanje BIM alata", istaknula je konzultantica Mlaić. U program natjecanja uključile su se i brojne tvrtke građevinske industrije kojima će studenti moći predstaviti svoje ideje za projekte, a potom dobiti i mogućnost profiliranja na tržište rada. Na natjecanje se mogu prijaviti svi studenti građevinskih fakulteta, a organizatori osiguravaju potrebnu edukaciju i literaturu za sve koji se prije nisu susreli s BIM načinom rada. Za prva tri mjesta na natjecanju osigurane su nagrade poput laptopa za prvo, tableta za drugo i EarPodsa za treće mjesto, a svaki od njih će uz glavnu nagradu dobiti i dodatne nagrade sponzora te poklon pakete.
25. travanj 2024 21:38