Foto: Pixabay

Fotografije potresom pogođenog Zagreba od utorka 13. listopada bit će izložene u Galeriji Modulor Centra za kulturu Trešnjevka (CeKaTe), gdje se otvara izložba “Biografija grada/Potres u Zagrebu 2020”, stoji na web stranici CeKaTe.

Izložba je pokrenuta kao istoimeni fotografski projekt Centra za kulturu, koji je nakon potresa pozvao Zagrepčane da fotografijama zabilježe njegove posljedice. Cilj projekta jest skrenuti pažnju na arhitektonsku baštinu glavnog grada, ali i pozvati građane da se uključe u istraživanje posljedica koje su potres i pandemija COVID-19 ostavili na grad.

View this post on Instagram

U utorak (13.10.) s početkom u 18 sati otvaramo izložbu pod nazivom "Biografija grada / Potres u Zagrebu 2020 " u Galeriji Modulor. Centar za kulturu Trešnjevka je s ovim fotografskim ? pozvao Zagrepčane da se aktiviraju u istraživanju posljedica pandemije Covid-19? i snažnog potresa kroz snimljene ulične fotografije. Odaziv na poziv za slanje fotografija bio je odličan. Nekoliko je kriterija bilo u izboru fotografija; sama umjetnička kvaliteta, dobro oko za detalj ili priču, a ponegdje je to bio prizor nezamijećen od strane drugih fotografa ili nešto sasvim drugo. Nakon odabira od svega 40-tak fotografija (zbog ograničenog galerijskog prostora) organizirana je ova izložba. Izložbu besplatno možete pogledati do 23.10.2020. uz sve epidemiološke mjere. Foto ?Anto Magzan

A post shared by Centar za kulturu Trešnjevka (@cekate.hr) on

Iako je bio velik odaziv građana za sudjelovanje u projektu slanjem vlastitih fotografija razrušenog Zagreba, zbog ograničenog prostora Galerije Modulor svoje radove izložit će oko 40 fotografa. Pri odabiru fotografija Centar je gledao na umjetničku kvalitetu fotografije, dobro oko za detalj i priču ili nezamijećen prizor. Izložba se može besplatno pogledati do 23. listopada.

Slična izložba održana je u rujnu na Europskom trgu gdje su reporteri Cropixa, koji su na dan potresa bilježili zbivanja na zagrebačkim ulicama, izložili svoje fotografije pod nazivom “Zagreb – grad koji treba našu ljubav”.