StoryEditor

BOD BLIŽE NASLOVU Dinamo i Osijek remizirali na Maksimiru

Prednost Dinama nad Hajdukom sada iznosi 12 bodova

06/03/2023 u 17:00 h
14873
PATRICIJA ŠEKERIJA

Posljednji susret 24. kola SuperSport HNL-a donio je derbi između Dinama i Osijeka koji je završio neriješenim rezultatom 1:1. Osijek je poveo u 55. minuti preko Ramona Miereza, dok je aktualni hrvatski prvak do izjednačujućeg pogotka došao sedam minuta kasnije kada je iz slobodnog udarca sjajno pogodio Bruno Petković.

Prvo uzbuđenje na utakmici dogodilo se u 11. minuti, kada je Dario Špikić nakon ubacivanja Brune Petkovića svladao Marka Malenicu, ali je pomoćni sudac podigao zastavicu i označio zaleđe. Nakon 16 minuta ponovo je poništen gol Špikiću. Nakon ubačaja iz kornera Josip Mišić je vratio na drugu stativu, a Špikić zabio glavom, no još jednom se našao u nedozvoljenoj poziciji te u prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, barem onih priznatih.

U drugom poluvremenu prva prilika odmah je donijela vodstvo Osijeku. Samo 10 minuta nakon početka, na asistenciju Mile Škorića strijelac je bio Argentinac Ramon Mierez. Ipak, vodstvo Bijelo-plavih nije dugo potrajalo jer je u 62. minuti Dinamo dobio slobodni udarac 20 metara od gola, a loptu je ispod živog zida za izjednačenje poslao Bruno Petković.

Fair-play nagrada u ovoj utakmici ide Dinamovom lijevom beku Robertu Ljubičiću. U 69. minuti nakon njegovog pada u kaznenom prostoru Osijeka sudac Duje Strukan pokazao je na bijelu točku, no Ljubičić je rekao da kontakta nije bilo te da nema potrebe svirati kazneni udarac.

Nekoliko minuta prije kraja Mierez je ponovno matirao Livakovića, no i on je bio u zaleđu pa pogodak nije priznat. Rezultat se nije mijenjao pa Dinamo nije uspio upisati pobjedu, no svejedno je povećao prednost na tablici nad Hajdukom na 12 bodova s utakmicom manje jer su Splićani nastavili s lošim izdanjima te izgubili od Lokomotive u ranijem nedjeljnom terminu rezultatom 3:4.

Vezani članci
19. travanj 2024 12:48