Foto: Pexels

Lik Simona Basseta kojeg utjelovljuje glumac Regé-Jean Page više neće biti dio popularne serije “Bridgerton“, objavili su na Netflixu. Vijest je potvrđena i porukom na Twitter profilu serije.

Kako piše u objavi, lik Simona nedostajat će svima na setu, a glumac Regé-Jean Page odlučio je raditi na novim ulogama. Prošli je tjedan osvojio nagradu NAACP Image Award za odlično odigranu ulogu seriji “Bridgerton”, a uskoro će ga obožavatelji gledati u trileru “The Gray Man” s Chrisom Evansom i Ryanom Goslingom te u adaptaciji filma “Tamnice i zmajevi“, piše BBC.

“Bridgerton” je nastao prema predlošku ljubavnih romana autorice Julije Quinn, a za ljubitelje njezinih romana vijest o odlasku Simona nije veliko iznenađenje. Naime, saga o vojvodi od Hastingsa završava u prvom nastavku “Vojvoda i ja”, piše The New York Times. U središtu radnje knjiga i serije aristokratska je obitelj Bridgerton i njihov život pun spletki i ispada, a radnja se odvija u Londonu 1813. godine.

Hit serija “Bridgerton” prva je serija produkcijske kuće Shonde Rhimes na Netflixu. Druga sezona bit će usredotočena na Anthonyja, najstarijeg člana obitelji Bridgerton i njegovu ljubavnu priču, a događaji će se temeljiti na romanu “Vikont koji me volio”, drugom nastavku iz serije o klanu Bridgerton.Također, glumica Phoebe Dynevor u ulozi Daphne Bridgerton vraća se u novoj sezoni, piše Variety.

Seriju je, prenosi The New York Times, za vrijeme božićnih blagdana pratilo 82 milijuna kućanstava.