Foto: Pixabay

Da bi stvorile osjećaj zdravstvene sigurnosti kod svojih putnika, zračne luke žele promijeniti način na koji će poslovati tijekom epidemije koronavirusom. Upravo zato Dallas-Forth Worth International zračna luka u suradnji sa zrakoplovnom tvrtkom American Airlines testira samoposlužnu predaju prtljage te nove tehnologije u toaletima, prenosi HINA.

“Bez obzira na to kako će novo normalno izgledati, sve više ćemo se oslanjati na samouslugu”, rekao je upravitelj zračne luke, Sean Donohue za Reuters. Prigovori koje dobivaju od putnika, nadodao je, bili su zbog korištenja toaleta.

U Dallasu se također isprobavaju i tri tehnologije za predaju prtljage, a testiraju i nove tehnologije za dezinfekciju. Ova luka izabrana je zato što je jedna od najprometnijih na svijetu. Prošle su godine uveli biometrijski sustav za prepoznavanje lica putnika za ukrcajne propusnica za zrakoplov za međunarodne letove te će upravo tu tehnologiju koristiti da bi se još više smanjio kontakt zaposlenika i putnika.

“Tehnologija je presudna jer može biti vrlo učinkovita”, pojasnio je Donohue, ali i napomenuo da je važno da putnici uoče nove mjere te se tako osjećaju sigurno tijekom putovanja zrakoplovom.