StoryEditor

COOLIO Preminuo legendarni američki reper i glumac

Uz zavidnu glazbenu karijeru, pojavio se i u nekoliko filmova uključujući i hrvatski film ‘Ta divna splitska noć‘ iz 2004. gdje je glumio uz Dina Dvornika

29/09/2022 u 08:02 h
10971
Pixabay

Coolio, Grammyjem nagrađivani američki reper, preminuo je u srijedu u 59. godini života, izvijestio je Reuters. Njegov dugogodišnji menadžer, Jarez Posey, otkrio je da je reper pronađen bez svijesti u domu prijatelja u Los Aneglesu, a preminuo je nešto kasnije u lokalnoj bolnici. Službeni uzrok smrti još se utvrđuje.

Reper, čije je pravo ime bilo Artis Leon Ivey Jr., svoju je popularnost postigao već 1995. godine s pjesmom "Gangsta's Paradise". Pjesma je provela tri tjedna na vrhu Billboardove Hot 100 ljestvice te je proglašena pjesmom godine. Dok je već slijedeće godine Coolio osvojio i Grammyja za najbolju rap solo izvedbu, a kasnije je dobio i trostruku platinastu potvrdu Udruge diskografske industrije Amerike.

Uz zavidnu glazbenu karijeru, pojavio se i u nekoliko filmova uključujući i hrvatski film "Ta divna splitska noć" iz 2004. gdje je glumio uz Dina Dvornika.

Vezani članci
26. travanj 2024 19:40