StoryEditor

COOPATHON2021 Virtualno natjecanje za entuzijaste koji žele pronaći rješenja za društvene probleme

Pobjednički tim na državnom finalu odlazi na studijsko putovanje u Veliku Britaniju i ima mogućnost osvajanja novčanih nagrada
Autor:
Global.
18/12/2020 u 18:19 h
COOPower<br />
Autor: Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveucilista u Rijeci
COOPower Autor: Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveucilista u RijeciSTEP RI ZNANSTVENO-TEHNOLOGIJSKI PARK SVEUčILIšTA U RIJECI
Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci organizira natjecanje COOPAthon, inačicu poznatijeg hackathona, 48-satnog vikend natjecanja, a sve kako bi mladi razvijali konkretne ideje za rješavanje društvenih problema i izazova. ​Natjecanje će se održati od 29. do 31. siječnja iduće godine. Događanje se zbog pandemije odvija virtualno, ali prednost je u tome što udaljenost od Rijeke nikoga ne sputava u prijavi i sudjelovanju. Cilj natjecanja je pronaći odgovore za svakojake društvene probleme; od beskućništva, gladi i siromaštva, do toga kako pomoći potrebitima svih vrsta, napuštenoj djeci ili napuštenim životinjama. Široka je paleta problema koji nas okružuju i koji čekaju da budu riješeni, a COOPAthon bi mogao biti prava prilika da se nešto konačno i promijeni.

Svi mogu sudjelovati

Neovisno o tome jeste li udruga, inicijativa, grupa poznanika ili prijatelja, suradnika, pojedinac ili mali poduzetnik, jeste li mlađi, stariji ili čak srednjoškolci s napunjenih 18 godina - ako imate ideju koja je usmjerena na rješavanje društvenih problema možete se prijaviti na ovo natjecanje. Ipak, postojanje ideje nije preduvjet za prijavu, jer čak i ako ju nemate, ali imate entuzijazam i volju i brine vas budućnost društva i zajednice, možete u se uključiti. Step Ri će vas spojiti s pojedincima koji imaju vaše zajedničke interese i pomoći vam da zajednički razvijete neko rješenje. Svi entuzijastični pojedinci i grupe su dobrodošli. U okviru COOPathona, ideje se razvijaju tijekom 48 sati pod okriljem mentora koji pomažu da se problem sagleda iz različitih kuteva: koji problem se točno rješava, zašto, na koji način, kako osigurati financijsku održivost, kako razviti održiv poslovni model, koji je izuzetno potreban i za neprofitne ideje, te kako prezentirati svoje ideje pred drugima. Za najbolje timove rezervirane su i vrijedne nagrade, među kojima je i mogućnost sudjelovanja u IN SITU @ STEP RI Playpark šestomjesečnom programu savjetodavne podrške koji je namijenjen pojedincima ili timovima s idejom za pokretanje društveno korisne profitne ili neprofitne priče. Također, najbolji timovi sudjeluju i na državnom finalu u svibnju 2021., na kojem se natječu s pobjednicima prvog COOPAthona. Pobjednički tim na državnom finalu odlazi na studijsko putovanje u Veliku Britaniju u srpnju 2021. i ima mogućnost osvajanja novčanih nagrada.

Iskustva natjecatelja

Članovi tima OMNI akademija koji su sudjelovali na prvom COOPAthonu, istaknuli su da ih je oduševilo to što su svoju poslovnu ideju mogli prodiskutirati s vrsnim mentorima. Na razvoj takve platforme motivirao ih je kronični nedostatak kvalitetnih znanja visoke produkcije na hrvatskom jeziku. Područje koje obuhvaćaju plodno je brojnim znanstvenicima, umjetnicima, sportašima od kojih su mnogi i Olimpijci te je njihov cilj biti platforma s koje će svi ti kvalitetni pojedinci moći širiti svoja znanja. Foto: Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveucilista u Rijeci "Objektivan stav mentora i njihovo kritičko mišljenje znatno je pridonijelo daljnjem smjeru razvoja OMNI akademije", poručili su iz OMNI akademije. Prijaviti se možete sami ili u timu, a prijave se otvaraju 11. siječnja na službenoj stranici STEPstranici. Da bi dobili pravovremenu informaciju u trenutku kada se otvore prijave iskažite svoj interes za sudjelovanjem putem Google obrasca. Više informacija o projektu možete saznati na službenim stranicama događaja. Global je medijski pokrovitelj COOPAthona.
19. travanj 2024 07:04