Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

U lipnju počinje snimanje četvrte sezone Crno-bijelog svijeta, kultne serije koja u tri sezone, po 12 epizoda, prikazuje život u Jugoslaviji osamdesetih godina 20. stoljeća. Treća je sezona trebala biti posljednja, no priželjkivao se nastavak, a nagađanja o četvrtoj sezoni potvrdio producent Ivan Maloča iz Interfilma za Jutarnji list.

Novu sezonu obilježit će najvažniji događaji u Jugoslaviji tijekom 1985. i 1986. godine, poput Ciboninog osvajanja Kupa prvaka, Radija 101, serije ‘Dinastija’, otvaranja videoteka, priprema za Univerzijadu i eksplozije Černobila. Bit će uključeni i likovi koji će predstavljati osobe koje su obilježile to razdoblje, poput Dražena Petrovića, Arijane Čuline, Marine Perazić i Nene Belana.

Epizode će biti snimane u Splitu i Zagrebu, a u Zagrebu će se snimati i scene iz Sarajeva i Beograda. Scene iz Zagreba bit će snimane na najpoznatijim lokacijama karakterističnima za oslikavano vrijeme, kao što su Kockica, Jabuka i Vjesnik. Neće manjkati ni glazbe iz osamdesetih pa će svoj utisak ostaviti i bendovi Film, Zabranjeno pušenje i Denis & Denis.

Glavni glumci uglavnom ostaju isti kao u prošlim sezonama, a redatelji i scenaristi serije, Igor Mirković i Goran Kulenović, njihove će likove suočiti s novim izazovima. Kipo (Filip Riđički) će raditi kao urednik političke redakcije na Radiju 101, Marina (Sara Stanić) će se zaposliti u časopisu Svijet, Jagoda (Anica Dobra) će se htjeti okušati u poslu modnih kreatora, a diplomirana glumica Una (Kaja Šišmanović) neće dobivati uloge. Žungul (Slavko Sobin) će i u ovoj sezoni nastaviti sa svojim ljubavnim dogodovštinama.

Službeni dogovor s Hrvatskom radiotelevizijom još nije održan, no prve epizode četvrte sezone na malim ekranima trebale bi se prikazati krajem studenog ili u prosincu. Covid-19 i epidemiološke mjere usporit će snimanje, ali neće spriječiti ekipu serije da napravi dobar posao, rekao je Maloča za Jutarnji list.