Foto: Pixabay

U prvih 10 dana od kad je uvedena hrvatska turistička Cro kartica, zatražilo ju je već 1675 građana, a izdano ih je 1325, ističu za Hinu iz Ministarstva turizma. Hrvatskom turističkom karticom mogu se ostvariti popusti u ugostiteljstvu i turizmu, a najviše kartica zatraženo je i izdano u Zagrebu.

U idućim se danima očekuje sve više zahtjeva jer se očekuje porast broja uključenih pružatelja usluga s popustima, poručuju iz Ministarstva turizma. Tako se u svega nekoliko dana ukupan broj pružatelja usluga s popustima povećao s tek jednog restorana na osam objekata. Pružatelji usluga ne moraju potpisivati nikakav ugovor za Cro karticu, a ne moraju se niti prijavljivati da ju žele prihvaćati. Također, sami odlučuju koliki će popust dati.

“Plaćanje usluga Hrvatskom turističkom karticom moguće je u svim ugostiteljskim objektima koji pružaju usluge pripremanja hrane i točenja pića, u svim vrstama smještaja koji prihvaćaju plaćanje putem bankovnih kartica, za usluge chartera te za plaćanje ostalih usluga na području RH putem turističkih agencija”, naglašavaju iz MINT-a.

Karticu može zatražiti svaka fizička osoba te ju koristiti svugdje i cijele godine. Sve
dosadašnje zahtjeve za izdavanje Cro kartica obrađuje Hrvatska poštanska banka, jedina
aktivno uključena banka koja je, od njih tri, potpisala sporazum.