Foto: Promo

Već smo pisali o tome kako Plavom telefonu, najstarijoj liniji za pomoć u Hrvatskoj, prijeti gašenje zbog nedostatnog financiranja. Do sada su se uspjeli održati na životu uz pomoć donacija i volontera, no sada prikupljanje financijske potpore postaje sve teže izvedivo. Zbog toga su pokrenuli crowdfunding kampanju.

Cilj im je prikupiti sredstva kako bi se omogućio daljnji rad Linije pomoći, savjetovališta Otvorena vrata i ostalih projekata koje ova udruga aktivno provodi. U trenutnim izvanrednim okolnostima uzrokovanim pandemijom koronavirusa i potresom u Zagrebu, broj poziva je znatno povećan, a Linija pomoći produljila je svoje radno vrijeme na sve dane u tjednu, od 9 do 20 sati. U planu je i izgradnja online sučelja, putem kojeg će se korisnici moći javljati SMS-om i preko Whatsappa.

Da bi nastavili s radom, do kraja 2020. godine potrebno im je 120.000 kuna, u što ulaze plaće voditelja Udruge i voditelja ureda, režijski troškovi, najam prostora i knjigovodstvene usluge. U slučaju da prikupljena sredstva prijeđu navedeni iznos, on bi se koristio u sljedećoj godini.

Nakon skoro 30 godina rada i pomaganja djeci, mladima i odraslima, sada je Plavom telefonu potrebna pomoć kako bi i dalje mogli besplatno pružati usluge korisnicima. Pomoći Plavom telefonu možete na ovoj poveznici.