Foto: Matea Petrović/Global

Rektor Sveučilišta u Zagrebu, Damir Boras, obavijestio je u kakvom su stanju sastavnice Sveučilišta nakon potresa koji je prije dva dana pogodio Zagreb. Potres je prouzročio ozbiljne štete na svim sastavnicama Sveučilišta, među kojima su zgrade Pravnog fakulteta i Rektorata.

Rektor je izrazio potporu dekanima i upravama sastavnica u popisivanju i sanaciji oštećenja nastalih na znanstvenoj i nastavnoj infrastrukturi te ih zamolio da pravodobno informiraju studente, kako bi se smanjila njihova zabrinutost.

“Vjerujem da ćemo u razdoblju koje je pred nama uspjeti sanirati nastalu štetu te pronaći rješenja za ponovno održavanje sveučilišne nastave u našim amfiteatrima i predavaonicama kad pobijedimo u ovom ratu protiv epidemije virusa COVID-19”, poručio je Boras.

U pismu upućenom studentima i profesorima, uz obavijest o štetama nakon potresa, Boras je upozorio da se trebaju pratiti i poštivati upute Nacionalnog stožera civilne zaštite vezane za suzbijanje pandemije. Trenutno je organizirana nesmetana sveučilišna nastava na daljinu zbog uspostave socijalnog distanciranja tijekom pandemije koronavirusa.