FOTO: ESN Hrvatska

Večera u mraku, humanitarne akcije za pse iz azila, podizanje svijesti o ljudima s Downovim sindromom, radionice o mentalnom zdravlju, depresiji, trgovanju ljudima i ljudima na marginama društva. Studeni i početak prosinca bili su puni aktivnosti za Erasmus Student Network (ENS), koja je između 29. studenog i 3. prosinca organizirala Dane društvene uključenosti (Social Inclusion Days) kako bi podigla svijest o društvenoj uključenosti kroz volontiranje. Tako je i ESN Hrvatska u svojih šest podružnica organizirao više od 30 događanja u kojima su sudjelovali i lokalni i Erasmus studenti.

Studenti su dobili priliku uključiti se u inkluzivna događanja i kroz takvu vrstu
volontiranja neformalno obrazovali o inkluzivnosti općenito te kako oni kao lokalni studenti
mogu ostaviti trag u svojoj (makar i privremenoj) zajednici. Tako je ESN Osijek organizirao već tradicionalnu večeru u mraku, gdje su međunarodni studenti iskusili kako je to jesti bez osjetila vida, dok je ESN Zagreb i ove godine posjetio dječji dom i organizirao “date” aukciju, a prihodi su svi išli u humanitarne svhe.

ESN Rijeka  je ove  godine prikupljala školski pribor, odjeću i obuću, higijenske potrepštine, igračake za siromašnu djecu u riječkim osnovnim školama, ali također su i prikupljali hranu i podizali svijest o Downovom sindromu.

FOTO: ESN Hrvatska

ESN Zadar organizirao je posjete udruzi za pomoć ljudima s Downovim sindromom, azilu za pse i lokalnim školama, a podružnice ESN Split  i  ESN Dubrovnik  također su se iskazale organizacijom evenata kao što su radionice o mentalnom zdravlju, depresiji, trgovanju ljudima i ljudima na marginama društva, a splitski volonteri su se družili i s djecom u bolnicama.

“Jedino što želimo jest da nastave nesebično pomagati i učiti o tome što je društvena uključenost i kada se vrate sa svoje razmjene”, poruka je iz ESN Hrvatska.