StoryEditor

DARIVANJE KRVI Studenti pokazali humanost na Ekonomskom fakultetu, a akcija će biti i na ‘Savi‘ i FSB-u

‘Budući da sam dobrog zdravstvenog stanja, želim darivati krv i pomoći nekome kome je potrebno‘, poručio je student Luka

08/12/2022 u 20:21 h
14434
Pixabay

Brojni studenti odazvali su se akciji darivanja krvi koja se u utorak provela na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Akciju su organizirali članovi Debatnog kluba tog fakulteta uz podršku Crvenog križa.

"Ovo je već treća akcija darivanja krvi koju smo organizirali na našem fakultetu. Željeli smo potaknuti studente da pokažu svoju humanost i odazovu se akciji jer jedna doza može spasiti život", poručio je Lovro Ibriks, student ekonomije i pokretač ove ideje.

Na poziv se odazvao i student Luka Kukec koji je prvi put darivao krv, a želja da pomogne drugima nadvladala je strah od igle.

"Budući da sam dobrog zdravstvenog stanja, želim darivati krv i pomoći nekome kome je potrebno. Ovo mi je prvi put, ali svakako ne i posljednji", poručio je student Luka.

Iako je vrijeme kolokvija i studenti su mahom okupirani učenjem, organizatori poručuju da su zadovoljni odazivom. Svoju akciju darivanja krvi organizirat će i studenti Medicinskog fakulteta i to 12. prosinca u Studentskom domu Stjepan Radić, a studenti Fakulteta strojarstva i brodogradnje pozivanju na darivanje krvi 15. prosinca u prostorijama fakulteta.

Vezani članci
27. travanj 2024 21:01