Foto: YouTube screenshot

Ekonomski fakultet u Rijeci (EFRI) pokrenuo je svoju prvu mobilnu aplikaciju namijenjenu sadašnjim i budućim studentima te cijeloj zajednici Fakulteta. Aplikacija omogućuje preglednost svih važnih podataka i informacija o preddiplomskom i diplomskom studiju te dodatnim sadržajima koji se svaki tjedan nude na EFRI-ju, stoji u priopćenju.

Najinovativnija opcija je E-referada, a podaci o nastavnicima i službama dostupni su skeniranjem više od 200 QR kodova postavljenih na Fakultetu.

Manje papirologije

S EFRI-ja poručuju da je ideja nastala osluškivanjem potreba studenata u pandemijsko vrijeme. Ističu da nova akademska godina zahtjeva visok stupanj digitalizacije jer se predavanja moraju nastaviti održavati prema jednakim standardima.

“Kao jedan od većih Fakulteta na našem Sveučilištu težimo tome da optimiziramo svoje poslovne procese te pružamo studentima mogućnost da se u što manjoj mjeri bave papirologijom, a u što većoj posvete nastavi, projektima i prvim poduzetničkim pothvatima”, poručuju s EFRI-ja.

Projekt je nastao u suradnji s bivšim studentima Renatom Poljakom, Damjanom Markovićem i Ivom Zubčićem, na što su na Fakultetu iznimno ponosni.

“Zbilja je lijepo surađivati s fakultetom koji ima viziju približavanja studentima putem modernih tehnologija, što je glavni preduvjet za realizaciju ovakvog projekta”, smatra Zubčić i dodaje da se nada da je ona tek početak digitalizacije visokoobrazovnog sustava. Poljak navodi da je EFRI prvi fakultet u Hrvatskoj s ovakvim tipom aplikacije.

“Radeći na ovom projektu u potpunosti smo se mogli poistovjetiti sa studentima jer znamo da je ovo ogroman pomak koji će im uvelike olakšati studiranje i uštedjeti vrijeme zbog bržeg protoka informacija”, govori Poljak.

Zadovoljni studenti

Karla Vizinger, predstavnica studenata diplomskog studija na EFRI-ju, smatra da je ovim projektom studiranje dovedeno na novu razinu.

“Najvažnije je da studenti više ne moraju fizički dolaziti u referadu. Ekonomski fakultet u Rijeci uvijek je u koraku s trendovima, a već prije pandemije uveo je i online studij“, kaže Karla. Student Igor Sredić tvrdi da je studiranje brže i jednostavnije.

“EFRI se dobro prilagodio online nastavi, ali svakako se radujem povratku na faks”, poručuje Igor, a zadovoljna je i studentica Korina Galić. Ona ističe dobru dostupnost informacija.

“Sam koncept je odličan jer su nam sve informacije dostupne na jednom mjestu i sve možemo pregledno vidjeti putem mobitela, a danas ga svi koristimo i uvijek ga imamo uz sebe”, kaže Korina.

Aplikacija je dostupna i na engleskom jeziku, a moguće ju je besplatno preuzeti na Google Playu.