StoryEditor

DINAMO-RAPID ‘Plavi‘ bez većih problema slavili u bitnoj utakmici za prolaz

Dinamo je zasluženim slavljem dospio na drugo mjesto skupine H

Autor:
Global.
06/11/2021 u 14:03 h
<p>nogometna lopta<br />
Preuzeto s Pixabaya, 6.11.2021., Zagreb, Hrvatska</p>
nogometna lopta Preuzeto s Pixabaya, 6.11.2021., Zagreb, HrvatskaPIXABAY
Dinamo Zagreb u četvrtom je kolu UEFA Europa lige nadigrao bečki Rapid rezultatom 3:1 i tom pobjedom došao sve bliže prolasku skupine. Pogotke za zagrebačku momčad postigli su Bruno Petković, Komnen Andrić i Josip Šutalo, dok je za goste strijelac bio Christoph Knasmüllner, prenose Sportske novosti. Trener Dinama Damir Krznar u toj je utakmici odlučio postaviti Dominika Livakovića na vrata Dinama. Obrambenu četvorku su činili Moharrami, Šutalo, Theophile i Franjić, vezni red su držali Gojak i Mišić, ispred njih je bio Petković, na krilima su bili Oršić i Ivanušec dok je udarna igla "modre" momčadi bio Komnen Andrić. Strateg Rapida, Dietmar Kuhbauer odlučio se za istu formaciju te je na vratima stajao Gartler, u obrani su bili Aiwu, Hofmann, Moormann i Ullmann, vezni red su držali Grahovac, Ljubičić i Knasmüllner dok su napadački trojac činili Grüll, Arase i Kara.

Loš početak, a onda buđenje

Za zagrebačku momčad susret je počeo loše. Već u osmoj minuti nakon loše odrađene zamke za zaleđe Christoph Knasmüllner se ubacio između Dinamovih stopera te lako pogodio za 0:1. Nakon tog pogotka, "Plavi" su se probudili te su za samo četiri minute izjednačili nakon sjajne akcije koju je, na asistenciju Mislava Oršića, završio Bruno Petković te je tako rezultat vraćen na početak.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli GNK Dinamo (@gnkdinamo)

Dinamo je poslije tog pogotka počeo preuzimati inicijativu te je bolju igru okrunio pogotkom u 34. minuti. Bruno Petković je sjajno uposlio mladog beka Bartola Franjića koji je s lijeve strane ubacio prizemnu loptu koju je u mrežu pospremio srpski centarfor Komnen Andrić za vodstvo 2:1, rezultat s kojim se otišlo na poluvrijeme. U drugom dijelu Dinamo je stao na loptu te držao Rapid podalje od gola Dominika Livakovića. Drugi dio utakmice nije ponudio ništa sve do 63. minute kada je Mislav Oršić iz slobodnog udarca pogodio vratnicu. Nakon toga, bečka momčad počinje pritiskati prema naprijed, no bez uspjeha.

Iz prekida do konačnih 3:1

Austrijska momčad je uglavnom prijetila iz prekida, no i Dinamo je dočekao jednu takvu šansu kojom je zapečatio pobjedu. Marko Bulat, koji je ušao u igru umjesto Andrića, u 83. minuti ubacio je iz slobodnog udarca na drugu vratnicu gdje se našao Josip Šutalo koji je pogodio za konačan rezultat 3:1. Četiri minute kasnije Mislav Oršić pao je u kaznenom prostoru nakon što je bio odgurnut, no škotski sudac John Beaton nije pokazao na bijelu točku. Rezultat se poslije toga nije mijenjao tako da je Dinamo zasluženo slavio i tako zauzeo drugo mjesto skupine H sa šest osvojenih bodova, četiri manje od prvoplasiranog West Hama i dva više od trećeplasiranog Genka, dok je Rapid ostao na začelju s tri boda. Dinamo je pobjedu poklonio Bad Blue Boysima koji su na ovoj utakmici proslavili 35. rođendan, prenosi Germanijak.
25. travanj 2024 08:19