StoryEditor

DNEVNIK VELIKOG PERICE Likovi kultnog hrvatskog filma ponovo na malim ekranima

Svojevrstan nastavak filma ‘Tko pjeva zlo ne misli‘ u režiji Vinka Brešana snima se u Zagrebu i okolici
Autor:
Global.
16/06/2020 u 18:28 h
filmska klapa, film i kamera
filmska klapa, film i kameraFREEPIK
Snimanje serije "Dnevnik velikog Perice" u režiji Vinka Brešana, svojevrsnog nastavka kultnog filma "Tko pjeva zlo ne misli", započelo je jučer, a trajat će do sredine kolovoza pa će gledatelji već na jesen novu domaću seriju moći pratiti na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije.

Emitiranje u kasnu jesen

Radnja serije započinje u 1964. godini, gotovo 30 godina nakon radnje filma "Tko pjeva zlo ne misli", a serija će pratiti život Perice Šafraneka, sada odraslog i oženjenog čovjeka, koji proživljava turbulentno razdoblje. Snimat će se na brojnim lokacijama u Zagrebu i okolici, javlja HRT. "Zagreb iz tog vremena zanimljiv je grad koji se ubrzano razvija, baš kao i bogata pop-kultura koja nezaustavljivo prodire u ondašnje socijalističko društvo. U vremenu plesnjaka, početaka televizije, glamuroznih glazbenih festivala, događa se priča puna emocija, realnih životnih izbora između oportunizma i iskrene ljubavi koja će zaintrigirati gledatelje" poručuje HRT. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=hTKNXBnwzAA[/embed] Autor, scenarist i izvršni producent serije je Albino Uršić, a za HRT, na čijem Prvom programu će započeti s emitiranjem u kasnu jesen, proizvodi ju neovisni producent Croatia film. U glavnim ulogama su Živko Anočić, Csilla Barath Bastajić, Dušan Bućan, Iva Babić, Mirjana Bohanec Vidović, Otokar Levaj i Nikola Kojo.

Život Perice Šafraneka

Glumica i operna diva Mirjana Bohanec Vidović utjelovit će lik Ane Šafranek 50 godina nakon što je istu ulogu igrala u filmu "Tko pjeva zlo ne misli", a izvest će i poznate pjesme iz spomenutog filma, među kojima je i "Ja ljubim". Književnik Renato Baretić, koji je radio na scenariju, izjavio je za Jutarnji da će se oni koji misle da je serija zapravo nova verzija filma "Tko pjeva zlo ne misli" razočarati jer su jedina dodirna točka s filmom likovi Perice Šafraneka i njegove majke Ane. "Tko pjeva zlo ne misli" redatelja i scenarista Krešimira Golika smatra se najgledanijim hrvatskim filmom. Snimljen je po uzoru na novelu "Iz dnevnika maloga Perice", zagrebačkog pisca Vjekoslava Majera, a prati život obitelji Šafranek, u prvom redu dječaka Pericu koji u dnevnik bilježi ljubavne zgode i nezgode svojih roditelja. Od 2017. u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu izvodi se istoimena predstava koja je vrlo popularna među Zagrepčanima.
24. travanj 2024 14:01