StoryEditor

DODJELA OSCARA Svečanost će se odvijati uživo

Ovogodišnje 93. izdanje dodjele trebalo se održati 28. veljače, ali je zbog pandemije odgođeno za 25. travnja
Autor:
Global.
13/02/2021 u 13:23 h
dodjela kipica Oscara iz ruke u ruku<br />
Pixabay<br />
11.2.2021.
dodjela kipica Oscara iz ruke u ruku Pixabay 11.2.2021.PIXABAY

Ovogodišnja dodjela Oscara emitirat će se uživo s više lokacija, prenosi Hina.

"Za stvaranje spektakla uživo koji naša publika želi vidjeti u vremenu dok se mora prilagoditi ograničenjima pandemije, svečanost će se uživo prenositi s više lokacija, među kojima i iz kultnog Dolby Theatrea koji tradicionalno ugošćuje Oscare u središtu Hollywooda", poručila je glasnogovornica Akademije. Nadodala je da im je cilj publici predstaviti dosad neviđenu dodjelu Oscara.

Ovogodišnje 93. izdanje dodjele trebalo se održati 28. veljače, ali je zbog pandemije odgođeno za 25. travnja. Pomaknuo se i vremenski okvir za kvalificiranje filmova, s 31. prosinca na 28. veljače. Također, prijašnjih godina jedan od uvjeta bio je da se filmovi prikazuju u kazalištima, točnije u komercijalnom kinematografskom kazalištu u okrugu Los Angeles gdje bi se morao prikazivati najmanje sedam uzastopnih dana, tri puta dnevno.

U travnju prošle godine, Akademija je objavila da će za ovogodišnje izdanje taj uvjet biti promijenjen, pa će se tako moći kvalificirati oni koji su prethodno planirali kazališno izdanje, ali su prvotno dostupni na komercijalnim servisima ili VoD (Video on Demand) uslugama. Iako je gledanost sve manja, dodjela Oscara i dalje je jedan od najpraćenijih događaja u Sjedinjenim Američkim Državama.

23. travanj 2024 11:12