Foto: Pixabay

Dok su neki sportaši u situaciji s koronavirusom odlučili pomoći zdravstvu ili osobama slabijeg financijskog stanja, drugi odbijaju ideju da im se u ovo vrijeme smanje primanja. Reakcije svakog pojedinca su različite, ali su neke hrvatske reprezentacije odlučile vrlo izdašno pomoći u borbi protiv ovog opasnog virusa. Prvo su naši Vatreni skupili 4,2 milijuna kuna, a potom su i hrvatski košarkaši dodali više od dva milijuna kuna koje su donirali hrvatskom zdravstvu.

Zdravstvu je pomogao i Dinamo, koji je donirao više od milijun kuna za kupnju dva potpuno opremljena sanitetska vozila i obnovu klinika u Klaićevoj i Petrovoj. Ipak, iz redova hrvatskog prvaka ne dolaze samo pozitivne vijesti.

Oni su u srijedu donijeli odluku o smanjenju plaća svih 450 zaposlenika kluba, a takvu ideju su odbili igrači i stručni stožer prvog tima. Upravi se nije svidjela njihova reakcija pa su otpustili čak šest najbližih suradnika trenera Nenada Bjelice. Svi podaci su izneseni u javnost od strane Dinama, a konačni završetak drame očekuje se uskoro.

U europskim velikanima igrači su shvatili situaciju u kojoj se svijet nalazi pa su tako igrači Bayern Münchena i Borussije Dortmund pristali na smanjenje plaća, a isto su napravili članovi Atlético Madrida. U narednim danima bi ovakve mjere trebala poduzeti i Barcelona, koja i dalje pregovara s igračima u kojem će postotku njihove plaće biti srezane.