Foto: Unsplash

Projekt Top Matura maturantima Sisačko-moslavačke županije poklanja besplatne pripreme za državnu maturu. Top Matura, projekt koji je nastao 2019. godine s ciljem približavanja priprema za maturu studentima iz udaljenijih područja Hrvatske, želi olakšati stresna vremena maturantima potresom pogođenih područja.

“Poprilično je nepravedno što se njima sve dogodilo, na kraju dana državna matura je ono što čeka sve maturante u Republici Hrvatskoj”, navode iz Top Mature.

Tečajevi se održavaju online u skladu s epidemiološkom situacijom, no ističu da je svaki predmet je kvalitetno odrađen i dobro organiziran. Pripreme se sastoje od kvizova i video lekcija, a mentori su uvijek dostupni za dodatna pitanja. Vrijeme lekcija je fleksibilno pa maturanti sami prilagođavaju vrijeme učenja. Osnivači projekta su Dino Jerković, student sociologije i psihologije na Filozofskom fakultetu te Kristijan Krišto, student ekonomskog fakulteta.

“Pripreme i način na koji funkcionira Top Matura je u potpunosti online, imamo unaprijed snimljene materijale, koji se kroz kupnju otključavaju”, objašnjava Dino Jerković.

Do besplatnih priprema maturanti mogu doći javljanjem na mail adresu info@topmatura.hr uz priloženu sliku osobne iskaznice te slike zaslona e-Dnevnika gdje su vidljivi podaci poput adrese prebivališta, godine rođenja te razreda. Fiksnog roka za prijavu nema, ali ističu da se svi zainteresirani prijave što prije.

“Htjeli smo pomoći odmah u početku, mogli smo pomoći s uplatom od 100, 200 kuna, ali imamo cijelu jednu platformu, pa gledamo zašto ne pomoći. Želimo da oni kojima pomognemo upišu željene fakultete”, zaključuje Dino.