Foto: Pexels

Predstavljena je e-Dječja kartica “Mudrica” koja roditeljima, skrbnicima i udomiteljima donosi razne popuste i pogodnosti na proizvode i usluge za djecu, prenosi Hina. Kartica je osmišljena kao pronatalitetna mjera Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade (SDUDM) da bi se povećao broj djece u obitelji uz razne potpore i olakšice.

“Dječja kartica predstavlja simbol društvenog konsenzusa oko demografske obnove s ciljem promoviranja obitelji s više djece“, istaknula je državna tajnica SDUDM-a Željka Josić. Dostupni su popusti iz kulturnog, gospodarskog i drugih područja. Kategorije popusta mogu se pregledati putem interaktivne karte prema lokaciji korisnika usluge. Za kupovinu ili korištenje usluge potrebno je pokazati osobni identifikator ili generirani bar kod s virtualne kartice koji se nalazi na aplikaciji Mudrica.

“Ovo je potpuno digitalizirana usluga zbog koje građani ne trebaju dolaziti na šaltere, već sve mogu obaviti online, a uslugu upotrebljavaju koristeći se mobilnim uređajima”, rekao je državni tajnik SDUDM-a Bernard Gršić.

Registracija ne zahtijeva članarinu i besplatna je. Za aktivaciju je potrebno podnošenje zahtjeva za korištenje u sustavu e-Građani pod uslugom e-Dječje kartice.