Do 1. ožujka otvorene su prijave za novi ciklus EIT Climate-KIC RIS akceleratora, najvećeg europskog programa za akceleriranje startupova koji razvijaju rješenja s pozitivnim utjecajem na klimatske uvjete. U Hrvatskoj ga provodi ZICER – Zagrebački inovacijski centar, a uz edukacije i mentoriranja, startupovi ulaskom u program za razvoj mogu ostvariti i do 50.000 eura.

Osim u Hrvatskoj, EIT RIS radi na akceleraciji klimatskih inovacija u još 10 država središnje, istočne i južne Europe.

Izazove, ali i prilike poput pristupa međunarodnoj mreži kontakata, sjajnim edukacijama, mentoriranju i značajnoj financijskog podršci prihvatilo je i šest timova prve generacije EIT Climate-KIC-a, koji se danas probijaju na tržištu.

“Sudjelovanjem na EIT Climate-KIC akceleratoru postigli smo puno – dobili smo iskustvo u razvoju poslovnog modela i edukaciju o tome kako se na što bolji način prezentirati ciljanoj publici. U moru pozitivnih iskustava koja smo primili, možda je najvažnija uspostava novih kontakata i prijateljstava koja su neprocjenjiva”, kaže Marko Vinceković, osnivač nagrađivanog startupa Makabi Agritech.

“Startupovi koji su prošli ovaj program razvili su rješenja koja pozitivno utječu na alarmantne klimatske promjene, pronašli su tržišne niše i privukli investitore. Inspirirajte se njihovim primjerom i prijavite na EIT Climate-KIC akcelerator. Uz značajnu financijsku podršku čekaju vas stručne edukacije i intenzivna mentorska podrška”, kaže Frane Šesnić, direktor Zagrebačkog inovacijskog centra.

Ako ste razvojni tim ili startup koji se sastoji od barem dva člana, ili imate startup koji je mlađi od pet godina ili razvijate klimatski orijentirano inovativno rješenje, možete se pridružiti moćnoj šestorki u zajedničkom stvaranju bolje budućnosti.

Prijave traju do 1. ožujka 2020., a više informacija dostupno je na web stranici.